Hikikomori, fenomenul care ingrijoreaza o tara intreaga. Aproape un milion de barbati sufera de aceasta tulburare

Hikikomori, fenomenul care ingrijoreaza o tara intreaga. Aproape un milion de barbati sufera de aceasta tulburare

Medicul Takahiro Kato, care a suferit si el de aceasta afectiune, studiaza acum fenomenul alaturi de experti de la Universitatea Kyushu. Multi dintre acesti tineri sunt educati, sunt studenti sau absolventi de facultate, de aceea impactul pe care il are amploarea acestui fenomen este considerabil si din punct de vedere economic.

acum 87 luni (9 Jul 2015)

Medicul Takahiro Kato, care a suferit si el de aceasta afectiune, studiaza acum fenomenul alaturi de experti de la Universitatea Kyushu. El spune ca unele cazuri sunt atat de grave incat bolnavii nu mai ies din casa chiar si 30 de ani, scrie Daily Mail.

Cei care sunt afectati de Hikikomori refuza orice contact cu prietenii sau familia si petrec tot timpul stand pe Internet si citind benzi desenate. Multi dintre acesti tineri sunt educati, sunt studenti sau absolventi de facultate, de aceea impactul pe care il are amploarea acestui fenomen este considerabil si din punct de vedere economic.

Yuto Onishi, de 18 ani, a cerut ajutor medical dupa ce a stat izolat timp de 3 ani.

Cel mai des, fenomenul hikikomori apare in familiile din clasa de mijloc, foarte rar in cele sarace. In cultura japoneza, familiile sunt foarte protective cu copiii, de aceea acesti tineri sunt intretinuti ani de zile de parinti in starea aceasta, nefiind nevoiti sa lucreze. De aceea tulburarea este probabil mult mai des intalnita aici comparativ cu tarile din vest. Baietii se simt obligati sa intre la facultati bune, sa aiba o cariera de viitor intr-o companie foarte buna, precizeaza doctorul Kato.

De aceea, nu doar tinerii ar avea nevoie de terapie, ci intreaga familie, pentru ca mentalitatea lor si relatiile dintre ei sa se schimbe. Terapie conta in primul rand in redobandirea abilitatilor de comunicare, pentru ca unii pacienti nu au mai vorbit de ani de zile. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro