Hidratarea si protectia solara, cele mai importante masuri in sezonul cald

Hidratarea si protectia solara, cele mai importante masuri in sezonul cald

Daca, insa, umiditatea din aer este crescuta, procesul este ingreunat, iar temperatura resimtita de organism este mai mare. Daca, totusi, nu este posibil, atunci este recomandat sa poarte imbracaminte din fibra naturala, lejera, care se le acopere pielea si recomandat este sa poarte o palarie de soare.

acum 84 luni (27 Jun 2017)

In plus, temperatura resimtita in oras este si mai mare din cauza masinilor, a asfaltului si betonului care se incing si radiaza, la randul lor, caldura.

Deshidratarea este una dintre cele mai frecvente si care poate da serioase batai de cap oricui. Tocmai de aceea medicii spun ca este necesar sa avem la noi o sticla cu apa atunci cand iesim, insa pe cat posibil, cel putin la orele amiezii, sa incercam sa stam in interior. Explicatia este aceea ca, in mod normal, corpul isi regleaza temperatura (se raceste atunci cand este prea cald) prin transpiratie. Daca, insa, umiditatea din aer este crescuta, procesul este ingreunat, iar temperatura resimtita de organism este mai mare. Printre acestea se numara copiii mici, sub patru ani, persoanele in varsta, cardiacii, diabeticii, persoanele supraponderale, persoanele cu emfizem, cu insuficienta renala, colita, probleme de sanatate mintala ori fibroza chistica, dar si cele care iau anumite tipuri de medicamente. Medicii spun ca, in special cei aflati in categoriile de risc, trebuie sa evite, pe cat posibil, sa iasa din casa la orele amiezii, atunci cand soarele este foarte puternic.

Daca, totusi, nu este posibil, atunci este recomandat sa poarte imbracaminte din fibra naturala, lejera, care se le acopere pielea si recomandat este sa poarte o palarie de soare. De asemenea, sticla cu apa este foarte importanta. Este contraindicat consumul de alcool ori excesul de cafea, mai spun specialistii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro