Hexi Pharma: "Nu negam raportul care arata ca dezinfectantul era diluat de zece ori. Am trimis probe in Germania pentru verificari"

Hexi Pharma:

Pusi la zid din cauza testelor de sanitatie si autocontrol, oficialii au precizat, ieri, ca spitalele sunt sigure pentru pacienti, fiind contrazisi de managerii de spitale dar si de chirurgi si asociatiile de pacienti. "Era nevoie de testare bacteriologica si chimica" Ministrul Sanatatii este insa contrazis de managerii de spitale, de asociatiile de pacienti, dar si de chirurgi. La noi in spital s-a luat decizia de a schimba dezinfectantul si de a inapoia stocurile", a explicat, pentru "Adevarul", profesorul Gheorghe Burnei, seful sectiei de Ortopedie Pediatrica de la Spitalul "Marie Curie" din Capitala. Signum Service, care are punct de lucru in fabrica Hexi Pharma din Mogosoaia, a avut, din 2011 si pana la sfarsitul lunii trecute, nu mai putin de 156 de contracte cu diferite institutii ale statului, intre care cateva zeci de spitale.

acum 41 luni (5 May 2016)

"N-am respins din start orice fel de acuzatii. Am inchis si productia si distributia, tocmai de aceea facem verificari.

Aceasta este reactia oficiala a companiei dupa ce Ministerul Sanatatii a prezentat, miercuri, rezultatele partiale ale anchetei facuta in cele 204 spitale care folosesc dezinfectanti de la companie. Pusi la zid din cauza testelor de sanitatie si autocontrol, oficialii au precizat, ieri, ca spitalele sunt sigure pentru pacienti, fiind contrazisi de managerii de spitale dar si de chirurgi si asociatiile de pacienti. De altfel, revoltati de declaratiile ministrului Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, acestia vor sa iasa in strada vineri, incepand cu ora 19.00, in Piata Universitatii din Capitala. Se verifica pe suprafete, pe maini, pe obiecte, modul in care procesul de curatenie se realizeaza corespunzator, daca produsul a distrus microorganismul", a transmis oficialul. "Era nevoie de testare bacteriologica si chimica" Ministrul Sanatatii este insa contrazis de managerii de spitale, de asociatiile de pacienti, dar si de chirurgi. Toti acestia isi pun semne de intrebare referitoare la siguranta si eficienta produselor Hexi Pharma si se tem sa le mai foloseasca desi le au pe stoc. "Nu pot sa inteleg de ce nu au fost trimise probe in strainatate, la un laborator acreditat din Uniunea Europeana. Trebuiau luate probe din toate tipurile de dezinfectanti Hexi Pharma, care sa fie testati bacteriologic si chimic si sa primim un raspuns fara echivoc: sunt sau nu sunt eficienti acesti reactivi. Ramane intrebarea: sunt sau nu sunt eficienti?", a declarat, pentru "Adevarul", profesorul Doina Dimulescu, managerul Spitalului Universitar de Urgenta Elias. Burnei: "Este un act criminal" Revoltat de declaratiile ministrului Sanatatii, care sustine ca pacientii sunt in siguranta in spitale este si Vasile Barbu, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor. Mi se pare absurd sa spui ca unitatile sanitare de la noi s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro