Hexi Pharma a fost pusa sub urmarire penala

"In continuarea cercetărilor efectuate in cauza cunoscută generic sub denumirea "Dezinfectanţii utilizaţi in spitale", procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe langă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, prin ordonanţă, efectuarea in continuare a urmăririi penale faţă de persoana juridică S.C. Producătorul de biocide Hexi Pharma, implicat in scandalul dezinfectanților diluați, are datorii de aproximativ 20 milioane de euro, din care o parte sunt către un offshore din Cipru, controlat tot de patronul Hexi, Dan Condrea.

acum 49 luni (13 May 2016)

Procurorii au decis urmărirea penală in cazul companiei Hexi Pharma pentru zădărnicirea combaterii bolilor și falsificarea de produse.

"In continuarea cercetărilor efectuate in cauza cunoscută generic sub denumirea "Dezinfectanţii utilizaţi in spitale", procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe langă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, prin ordonanţă, efectuarea in continuare a urmăririi penale faţă de persoana juridică S.C. pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, prev.

In cursul zilei de azi, 13 mai 2016, reprezentantului legal al societăţii i-a fost adus la cunoştinţă faptul că procurorii au dispus efectuarea in continuare a urmăririi penale faţă de persoana juridică S.C.

Citește și: Noi audieri in dosarul Hexi Pharma, la IGPR

Vineri, poliţişti de la IGPR efectuează vineri percheziţii informatice in dosarul Hexi Pharma, la audieri ar participa şi directorul general şi chimistul angajat al firmei.

Producătorul de biocide Hexi Pharma, implicat in scandalul dezinfectanților diluați, are datorii de aproximativ 20 milioane de euro, din care o parte sunt către un offshore din Cipru, controlat tot de patronul Hexi, Dan Condrea.

Citește și: O parte din datoriile Hexi Pharma, către un offshore din Cipru

Firma Hexi Pharma are facturi de milioane de euro neachitate către Hatom Limited Limassol, un offshore din Cipru. Anunţul Guvernului că toate substanţele biocide de la firma hexi Pharma vor fi schimbate de urgenţă in spitalele in care probele au dovedit că dezinfectanţii folosiţi erau diluaţi şi de 10 ori a produs haos in unităţile sanitare.

Citește și: Sistemul sanitar, blocat de SCANDALUL Hexi Pharma. Ce măsuri ia Ministerul Sănătăţii

Managerii mai multor spitale au declarat că nu au fost informaţi oficial să retrag... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro