Hertanu, cumnatul lui PONTA, a primit un Audi Allroad de la Dan Sova. Informatia apare in rechizitoriul de trimitere in judecata a premierului

In 18 februarie 2014, Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat preventiv, alaturi de omul de afaceri Vladimir Ciorba, in dosarul vizand fraudarea de fonduri europene pentru lucrari de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group In acelasi dosar, au fost fost plasati sub control judiciar deputatul PSD Sebasatian Ghita, deputatul PSD Vlad Cosma si tatal acestuia, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, directorul de productie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum si omul de afaceri Liviu Munteanu.

acum 57 luni (18 Sep 2015)

Potrivit rechizitoriului de trimitere in judecata a lui Dan Sova, Victor Ponta si altii, Dan Sova i-a dat cumnatului premierului spre folosinta un Audi Allroad, masina cumparata in leasing de casa sa de avocatura, SCA Sova si Asociatii.

In realitate, bunul a fost folosit de Iulian HERTANU (cumnatul premierului Victor Ponta - nn) , exclusiv in scop personal, fara vreo legatura cu activitatea societatii de avocati, incepand cu data de 03.10.2007.

In tot acest timp, societatea de avocati a beneficiat de deducerea TVA- ului, a impozitului pe profit si de alte deduceri.

Intrucat autoturismul nu a fost folosit in vederea desfasurarii activitatii societatii de avocati toate aceste deduceri au fost nelegale intrucat au avut ca temei cheltuieli care nu au avut la baza operatiuni reale privind starea de fapt fiscala a autoturismului.

(…) In privinta contractului de leasing privind autoturismul Audi Allroad s-a concluzionat ca, prin inregistrarea in contabilitate a respectivei operatiuni cu caracter fictiv in ceea ce priveste faptul ca autoturismul a fost folosit in scopul desfasurarii activitatii economice a societatii, a fost creat un prejudiciu bugetului de stat in cuantum de 24.876,59 lei, constituit din majorarea impozitului pe venit cu suma de 3.501,07 lei si diminuarea nelegala a sumei de 28.377,66 lei reprezentand TVA."

In 18 februarie 2014, Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat preventiv, alaturi de omul de afaceri Vladimir Ciorba, in dosarul vizand fraudarea de fonduri europene pentru lucrari de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group

In acelasi dosar, au fost fost plasati sub control judiciar deputatul PSD Sebasatian Ghita, deputatul PSD Vlad Cosma si tatal acestuia, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, directorul de productie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum si omul de afaceri Liviu Munteanu. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro