Heil Mazare! "Ce vreti, sa ma duc la procuratura cu frizerul Gelu? Imi sta bine orice, fie ca sunt Stefan cel Mare sau Cezar"

Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului (MCA) Romania va analiza cererea lui Radu Mazare de retragere a plangerii penale depuse la Parchetul General privind imaginea de Hitler afisata de primarul Constantei. Director de programe la TV Neptun, televiziunea fondata de Radu Mazare si Nicusor Constantinescu, Ionescu s-a situat de partea lui Mazare: "Reclamarea sa mi se pare o prostie la fel de mare ca si expresia consacrata . Presedintele evreilor din Constanta, despre acuzatiile aduse lui Mazare: "Mi se pare o prostie la fel de mare ca expresia " Liviu Mihaiu: "Inteleg antipatia pentru Mazare, dar mi se pare la fel cu tunderea fortata a celor cu parul lung din anii `70" Radu Mazare, reclamat ca arata ca Hitler: "Tunsoarea este a anilor `20.

acum 115 luni (24 Nov 2014)

Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului (MCA) Romania va analiza cererea lui Radu Mazare de retragere a plangerii penale depuse la Parchetul General privind imaginea de Hitler afisata de primarul Constantei.

Forul de conducere se intruneste pentru dezbatere, iar marti va lua o hotarare in acest sens.

"Ne asteptam ca si acest dosar sa primeasca o astfel de rezolutie. Dar Radu Mazare trebuie sa inteleaga ca in postura sa, de formator de opinie, trebuie sa fie atent la ceea ce face.

De cateva luni, Radu Mazare afiseaza un nou look care i-a adus comparatia cu Adolf Hitler. La prima sa iesire publica dupa rezultatul alegerilor prezidentiale din 16 noiembrie, Mazare a aparut purtand si o mica mustacioara-musca, accesoriu care definea portretul lui Hitler.

MCA Romania a depus o plangere la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, privind imaginea cu care s-a afisat Mazare. "La numai doua zile dupa ce un cetatean roman, etnic german, a devenit presedintele Romaniei, primarul Radu Mazare a aparut public cu o tunsoare de tip Adolf Hitler. S-a aratat "stupefiat si mahnit de interpretarea de antisemitism", precum si de "ipotetica mustata". Tunsoarea este a anilor `20, purtata atat de britanici, cat si de nemti si revenita in actualitate printre tineri", s-a aparat primarul in varsta de 46 ani.

El a admis derapajul din vara 2009, pe care l-a numit "un gest de extravaganta". Nu am apreciat corect la momentul respectiv maniera la care poate fi interpretat gestul meu, de altfel deloc rau intentionat.

Primarul aminteste de prietenia sa cu oameni de afaceri israelieni, care i-au adus o noapte in arestul Politiei Capitalei.

La final, el a adresat o intrebare in stil propriu: "Credeti ca este cazul sa merg la procuratura impreuna cu frizerul meu Gelu pentru a da explicatii? Director de pr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro