Harvard, cea mai buna universitate din lume potrivit topului Times Higher Education din 2015

Harvard, cea mai buna universitate din lume potrivit topului Times Higher Education din 2015

Universitatea Harvard a trecut de pe locul doi pe pozitia fruntasa a topului Times Higher Education din 2015, iar pe locul doi anul acesta este Universitatea Stanford, care a urcat cu doua pozitii fata de anul trecut. Per total, Statele Unite domina topul cu 51 de universitati pe primele 100 de locuri, in timp ce Marea Britanie are doar 9 universitati in top, dintre care Universitatea Warwick si face debutul anul acesta in top 100 Times Higher Education, fiind pe locul 92.

acum 89 luni (27 Aug 2015)

Universitatea Harvard a trecut de pe locul doi pe pozitia fruntasa a topului Times Higher Education din 2015, iar pe locul doi anul acesta este Universitatea Stanford, care a urcat cu doua pozitii fata de anul trecut. De asemenea, Massachusetts Institute of Technology (MIT) a urcat de pe locul sase pe locul trei, fiind anul acesta cea mai buna universitate tehnologica din lume. Berkely din California a urcat de pe locul opt pe locul patru, in timp ce Cambridge a ramas neclintita tot pe locul cinci. Caltech a coborat de pe primul loc pe locul sapte anul acesta, iar Imperial College London, Yale si Princeton au disparut din top 10 fiind inlocuite de Columbia, University of Chicago si Oxford.

Per total, Statele Unite domina topul cu 51 de universitati pe primele 100 de locuri, in timp ce Marea Britanie are doar 9 universitati in top, dintre care Universitatea Warwick si face debutul anul acesta in top 100 Times Higher Education, fiind pe locul 92. Intre timp, alte universitati britanice au scazut in top, cum ar fi Imperial College London, care a coborat de pe locul 9 tocmai pe locul 23 anul acesta.

China are 32 de universitati in top 500, la fel de multe ca anul trecut, dar acestea incep sa urce in lista. Intre timp, performantele universitatilor japoneze au fost mai mici anul acesta, potrivit Times Higher Education, avand doar 18 institutii de invatamant superior in top, in loc de 19 cate au fost anul trecut, iar unele dintre cele ramase au coborat pe lista.

Topul Times Higher Education 2015

1. University of Oxford

Topul Times Higher Education 2014

1. Harvard University, SUA

3. University of Oxford, Marea Britanie

4. Stanford University, SUA

5. University of Cambridge, Marea Britanie

6. University of California, Berkeley, SUA

9. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro