Harta riscului seismic din Capitala: cele mai expuse si cele mai ferite zone din Bucuresti

Harta riscului seismic din Capitala: cele mai expuse si cele mai ferite zone din Bucuresti

Concret, harta elaborata de seismologi ia in calcul un seism de 7.5 pe Richter, produs in zona Vrancea, care ar avea consecinte in Bucuresti. Cate cladiri din Bucuresti risca sa cada la cutremur Acesta a precizat ca un numarul cladirilor care se incadreaza in categoria de risc seismic ridicat in Capitala este foarte mare: 766 de astfel de cladiri.

acum 94 luni (20 Jan 2017)

Concret, harta elaborata de seismologi ia in calcul un seism de 7.5 pe Richter, produs in zona Vrancea, care ar avea consecinte in Bucuresti.

"Diferentele intre cartiere nu sunt totusi chiar atat de mari", a explicat, pentru "Adevarul", Mircea Radulian, directorul Institutului National de Fizica Pamantului.

Cutremurul este un fenomen parsiv, nu apar intotdeauna semnale cum ca ar exista un astfel de pericol. Berceniul este intr-adevar un cartier mai sigur, din cauza solului, dar in definitiv, undele sunt la fel de puternice peste tot. Astfel ca totul tine de modul in care sunt construite si consolidate acele cladiri", a declarat directorul INFP.

Cate cladiri din Bucuresti risca sa cada la cutremur

Acesta a precizat ca un numarul cladirilor care se incadreaza in categoria de risc seismic ridicat in Capitala este foarte mare: 766 de astfel de cladiri.

"Principala masura pe care ar trebui sa o aiba in vedere primariile de sector ar fi consolidarea cladirilor cu risc ridicat de cutremur. Desi exista proceduri, aici apar probleme legate de evacuarea locatarilor, posibilitatea de a fi cazati in alta parte. In cazul cladirilor monument trebuie tinut cont de mai multe conditii.

Cum trebuie cumparat un apartament

Mircea Radulian, directorul INFP, spune ca in momentul in care se face achizitia unui apartament, viitorul proprietar nu trebuie sa ia in calcul neaparat diferentierea facuta de IGSU in raport. In schimb, specialistul afirma ca este de preferat ca viitorul proprietar sa puna pe primul loc calitatea cladirii si structura acesteia. Totodata, el afirma ca blocurile de patru etaje sunt mai sigure decat cele cu 8 sau cu 10 etaje. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro