HARABABURA. Modificata dupa doar sase ani. Legea Educatiei este pe punctul sa fie schimbata din nou. Ministrul PSD nu a explicat care e urgenta scimbarilor pe care le impune
Ministrul a schitat cateva neajunsuri ale sistemului educational, in viziunea sa: rata mare a abandonului scolar, un numar de dascali care nu sunt pregatiti la nivelul corespunzator, schimbarea metodei de invatare care sa nu mai puna accent pe memorare, numarul mare de materiile care elevii trebuie sa le studieze. "Despre o eventuala reorganizare a Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, -Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) si a Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), nu se pune problema nici sa le reorganizam si nici sa le des-fiintam", a precizat secretarul de stat Gigel Paraschiv.
Ministrul Educatiei, Pavel Nastase, a anuntat ca pana la finele anului 2017 vom avea un nou act normativ fundamental pentru acest domeniu, dar nu a precizat care ar fi urgenta unei asemenea masuri radicale.
Ministrul a schitat cateva neajunsuri ale sistemului educational, in viziunea sa: rata mare a abandonului scolar, un numar de dascali care nu sunt pregatiti la nivelul corespunzator, schimbarea metodei de invatare care sa nu mai puna accent pe memorare, numarul mare de materiile care elevii trebuie sa le studieze. Niciuna din aceste probleme nu poate explica o masura atat de radicala, tinand cont si de faptul ca ultima lege a Educatiei are o vechime de numai 6 ani.
Pavel Nastase a precizat ca va prelua din Legea Educatiei, elaborata in mandatul lui Daniel Funeriu, "tot ceea ce este corect, obiectiv si care va conduce catre obiectivele pe care ni le asumam".
Din conferinta de presa care a marcat anuntul, nu am aflat care sunt obiectivele pe termen lung ale Guvernului, ci doar cateva masuri punctuale. "Despre o eventuala reorganizare a Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, -Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) si a Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), nu se pune problema nici sa le reorganizam si nici sa le des-fiintam", a precizat secretarul de stat Gigel Paraschiv.
Ministrul Pavel Nastase a dat asigurari ca examenele pentru alegerea conducerii unitatilor scolare se vor relua: "Nimeni in anul scolar 2017-2018 nu va mai ocupa un post de director sau director-adjunct decat prin concurs. Secretarul de stat Liviu Pop a anuntat ca va exista o dezbatere pe Legea manualelor: "Proiectul de lege va viza crearea unei metodologii clare. Nastase si-a asumat mai multe proiecte: "Din punct de vedere al investitiilor, in Programul de guvernare este prevazuta constructia a 2.500 de unitati scolare - crese si gradinite noi. Avem in buget, de asem... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro