Haosul alegerilor din strainatate, in presa internationala: "Exclusi de la vot, in stil romanesc"

Haosul alegerilor din strainatate, in presa internationala:

"Romanii din Spania au stat ore intregi la coada pentru a-si alege presedintele, insa intr-un final nu au mai fost lasati sa intre in sectiile de votare la ora inchiderii urnelor", scrie postul Euronews. De asemenea, publicatia germana informeaza ca romanii au asteptat mai bine de cinci ore la consulatul din Munchen pentru a-si exercita dreptul, in timp ce la Torino a fost infiintata o singura sectie de votare pentru cei aproape 70.000 de romani.

acum 68 luni (4 Nov 2014)

"Romanii din Spania au stat ore intregi la coada pentru a-si alege presedintele, insa intr-un final nu au mai fost lasati sa intre in sectiile de votare la ora inchiderii urnelor", scrie postul Euronews.

"Exclusi de la vot, in stil romanesc", a titrat si postul german Deutsche Welle. Numarul de sectii de votare a fost insuficient pentru cei aproape trei milioane de romani care traiesc in strainatate", a notat postul german. Protestele romanilor din fata ambasadelor a ajuns inclusiv si in presa americana, care a notat ca zeci de mii de romani nu au putut sa voteze in marile orase europene.

"Proteste extrem de tensionate au izbucnit la Paris, Londra, Munchen si Viena, dupa ce romanii au asteptat ore in sir la coada pentru a vota", a scris Associated Press.

Jurnalistii americani precizeaza de asemenea ca premierul roman, Victor Ponta, si principalul candidat la presedintie, a ordonat ambasadorilor si autoritatilor sa puna la punct toate conditiile necesare pentru ca situatia de duminica sa nu se mai repete in al doilea tur. De asemenea, publicatia germana informeaza ca romanii au asteptat mai bine de cinci ore la consulatul din Munchen pentru a-si exercita dreptul, in timp ce la Torino a fost infiintata o singura sectie de votare pentru cei aproape 70.000 de romani.

"Un elicopter al politiei a fost chemat la Ambasada Romaniei din Londra, pentru a supraveghea multimea furioasa", este o alta relatare din presa straina. La inchiderea urnelor, circa 1.200 de romani nu apucasera sa voteze", scrie London Evening Standard despre situatia din capitala Marii Britanii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro