Haos pe santierul Autostrazii Vestului. Un lot in constructie de patru ani este aproape blocat la 80 la suta din proiect

Haos pe santierul Autostrazii Vestului. Un lot in constructie de patru ani este aproape blocat la 80 la suta din proiect

Termenul de finalizare, depasit cu doi ani In toamna anului 2013, statul roman prin Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a Romaniei a atribuit contractul de proiectare si de executie al Lotului trei al Autostrazii Lugoj - Deva asocierii de firme Teloxim Con SRL, Comsa SA, Aldesa Construcciones SA si Arcadis Eurometudes SA.

acum 34 luni (28 Mar 2018)

In urma cu o luna, ministrul Transporturilor, Lucian Sova, anunta ca a dat un ultimatum constructorilor Lotului III al Autostrazii Lugoj - Deva pentru a stabili daca acestia pot continua lucrarile, dupa patru ani de la inceperea lor.

"Intalnirea ministrului cu asocierea de firme Teloxim, Consa, Aldesa Construcciones si Arcadis Eurometudes vine in contexul in care lucrarile inainteaza greu de un an de zile.

Se acuza reciproc

Problemele pe tronsonul de 21 de kilometri nu au fost insa rezolvate. Litigiul este cauzat de lucrarile suplimentare solicitate de CNAIR, dar care nu au fost admise la plata.

Drumarii au fost acuzati de CNAIR ca au efectuat lucrari de calitate slaba, care nu pot fi platite, si constructii suplimentare, cum sunt cele de la nodul de la Holdea, pentru care compania nu a dat ordinul de incepere al lucrarilor. "In legatura cu nodul de la Holdea, ei tot cer bani, dar noi nu le-am dat ordin de incepere a lucrarilor. Ei s-au apucat de el si l-au construit, iar acum fac tot ce pot sa faca, au atras in capcana dezbaterilor si niste oameni nevinovati, in conditiile in care nodul n-are nicio valoare fara lotul de autostrada finalizat", a declarat Alin Serbanescu, purtatorul de cuvant al CNAIR, citat de Ziarul hunedoreanului.

Termenul de finalizare, depasit cu doi ani

In toamna anului 2013, statul roman prin Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a Romaniei a atribuit contractul de proiectare si de executie al Lotului trei al Autostrazii Lugoj - Deva asocierii de firme Teloxim Con SRL, Comsa SA, Aldesa Construcciones SA si Arcadis Eurometudes SA. Valoarea proiectului a fost estimata la peste un miliard de lei, dar in urma licitatiilor constructia tronsonului de 22,1 kilometri a fost adjudecata pentru 580 milioane lei, fara TVA. Din valoarea totala a proiectului, 493 milioane lei reprezinta fonduri de coeziune (85 %) si 87 milioane lei finantarea de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro