Haos in Senat. Comisia Juridica nu a reusit sa rezolve cazul Sova. UDMR a inclinat balanta in favoarea PSD. Decizia finala va fi luata direct in plen

Haos in Senat. Comisia Juridica nu a reusit sa rezolve cazul Sova. UDMR a inclinat balanta in favoarea PSD. Decizia finala va fi luata direct in plen

Atunci cand este vorba de statul de drept, este din ce in ce mai greu de lucrat cu acest Parlament si aceasta majoritate", a scris Iohannis pe Facebook. Cristian Dumitrescu, presedintele de sedintan a supus la vot ordinea de zi a sedintei, care a fost aprobata cu 112 voturi pentru, un vot impotriva si trei abtineri. UPDATE Cristian Dumitrescu, vicepresedintele Senatului: Biroul Permanent a decis luarea in discutie, dezbaterea si votul privind cererea Ministerului de Justitie de incuviintare a arestarii senatorului PSD Dan Sova. Tariceanu vrea alt vot Conducerea Senatului a anuntat saptamana trecuta, prin vocea lui Calin Popescu Tariceanu, ca a decis ca senatorii sa reia votul in privinta cererii DNA de retinere si arestare a senatorului PSD Dan Sova, salvat de arest in baza unui articol declarat neconstitutional.

acum 110 luni (2 Jun 2015)

UPDATE Dan Sova, dupa vot: "Nu vreau sa calific votul Senatului. Va spun o singura propozitie si sper sa ma intelegeti: Imi doresc, asa cum am cerut si instantei supreme, sa trimita dosarul in instanta ca sa ne lamurim, sa terminam cu toate discutiile astea politicianiste".

UPDATE Presedintele Klaus Iohannis a publicat un scurt text pe Facebook, in care sustine ca este "din ce in ce mai greu de lucrat cu aceasta majoritate".

"Constat, din pacate, ca prin votul dat astazi in Senat, Parlamentul persevereaza in a obstructiona procesele din justitie, apeland la tertipuri procedurale. Atunci cand este vorba de statul de drept, este din ce in ce mai greu de lucrat cu acest Parlament si aceasta majoritate", a scris Iohannis pe Facebook.

UPDATE Cererea DNA de arestare preventiva a fost respinsa cu 72 de voturi "impotriva" si 66 "pentru".

UPDATE Mai multi senatori PNL au luat cuvantul si au ceut reintereptarea votului, nu reluarea lui.

UPDATE Senatorul PNL Tudor Barbu: Votul este valid si este in favoarea incuviintarii. Veti fi presedintele de sedinta care comite o ilegalitate. CCR nu a luat in discutie votul, ci reformularea hotararii de dupa acel vot valid.

Cristian Dumitrescu, presedintele de sedintan a supus la vot ordinea de zi a sedintei, care a fost aprobata cu 112 voturi pentru, un vot impotriva si trei abtineri. Punctul doi pe ordinea de zi era formulat astfel: "aprobarea cererii de incuviintare a arestarii preventive pentru senatorul PSD Dan Sova". Comisia Juridica astazi nu a reusit sa adune voturile necesare pentru a veni cu o propunere de hotarare. Cititi acel proiect de hotarare, daca acela se voteaza. Proiectul de hotarare - daca votul este in favoare s-a decis ridicare imunitatii. Hotararea depinte de votul respectiv. PSD si-a mobilizat senatorii pentru a-l salva din nou pe Sova de arest.

UPDATE... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro