Hans Klemm: Romania devine un model in privinta democratiei si a guvernarii deschise

A treia prioritate menționată de acesta este promovarea prosperității prin consolidarea comerțului intre cele două state, creșterea investițiilor romane in SUA și a celor americane in Romania, dar și prin alte modalități de creștere a ințelegerii intre cele două țări, "De exemplu, să găsim modalități de a extinde programele de schimb academic pentru ca studenții și profesorii romani să călătorească in SUA.

acum 48 luni (21 Oct 2016)

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a declarat vineri, la Oradea, că Romania devine un model in regiune in privința democrației și a guvernării deschise, informează Agerpres.

El a arătat, intr-o scurtă declarație de presă, că in privința "democrației și a guvernării deschise", "Romania devine un model pentru alte țări din regiune", el remarcand in acest sens "consolidarea instituțiilor democratice, lupta impotriva corupției, dar și imbrățișarea altor valori democratice, precum respectarea drepturilor minorităților, libertatea religioasă, libertatea presei, dar și rolul femeilor in economie și societate". Iar Romania și SUA au contribuții importante la capacitățile de apărare ale alianței și capacitățile de descurajare ale alianței, atat in spațiul transatlantic, cat și in teatrele de operațiuni aflate la distanță", a declarat ambasadorul.

A treia prioritate menționată de acesta este promovarea prosperității prin consolidarea comerțului intre cele două state, creșterea investițiilor romane in SUA și a celor americane in Romania, dar și prin alte modalități de creștere a ințelegerii intre cele două țări,

"De exemplu, să găsim modalități de a extinde programele de schimb academic pentru ca studenții și profesorii romani să călătorească in SUA.

Insoțit de soția sa și de o delegație din partea Ambasadei SUA la București, Hans Klemm a vizitat in cursul zilei Centrul de Excelență NATO HUMINT, după care a inaugurat, in prezența oficialităților bihorene, donația de carte americană sub genericul "Shelf American" (Raftul American) la Biblioteca Județeană "Gheorghe Șincai" Bihor. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro