Hans Klemm: Legea antifumat exemplifica cel mai bine procesul democratic din Romania

Hans Klemm: Legea antifumat exemplifica cel mai bine procesul democratic din Romania

"Legea va duce la o Romania mai sanatoasa, iar o Romania mai sanatoasa este una mai prospera. Patronii vor fi nevoiti sa scoata din buzunar intre 5.000 si 15.000 de lei, dar riscul cel mai mare este ca autoritatile pot merge pana la suspendarea activitatii sau chiar inchiderea unitatilor care nu au respectat legea.

acum 101 luni (16 Feb 2016)

"Legea va duce la o Romania mai sanatoasa, iar o Romania mai sanatoasa este una mai prospera. Aceasta lege impotriva fumatului exemplifica cel mai bine procesul democratic din Romania", a spus Hans Klemm, prezent la o dezbatere despre aceasta lege organizata la Institutul de Pneumoftiziologie ''Marius Nasta'', potrivit Agerpress. "Felicit din nou Romania pentru acest caz foarte important, sunteti chiar cu un pas inaintea noastra, cu un pas inaintea lucrurilor pe care le-am realizat noi in Statele Unite ale Americii. De un an fumatul este interzis in institutiile administratiei publice, in aeroporturi, dar nu avem o lege nationala care sa impuna acest lucru", a mai spus ambasadorul SUA la Bucuresti.

Legea care interzice fumatul in spatiile publice inchise va intra in vigoare din 16 martie, potrivit actului normativ publicat pe 1 februarie in Monitorul Oficial. Cei care vor incalca aceasta lege din 16 martie, risca amenzi de pana la 500 de lei.

Patronii vor fi nevoiti sa scoata din buzunar intre 5.000 si 15.000 de lei, dar riscul cel mai mare este ca autoritatile pot merge pana la suspendarea activitatii sau chiar inchiderea unitatilor care nu au respectat legea.

Sanctiunile vor fi aplicate din martie, dupa ce legea care interzice complet fumatul in toate spatiile publice inchise, dar si la locurile de joaca pentru copii, fie ca sunt in aer liber sau in spatii inchise a fost declarata miercuri constitutionala. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro