Hanovra, tinta unei tentative de atentat similar cu cel din Paris. Stadionul si sala de concerte, evacuate de urgenta

Citește și: Cine și de ce finanțează gruparea teroristă Stat Islamic Stadionul din Hanovra (HDI Arena) şi o sală de spectacole (Tui Arena) din apropiere au fost evacuate. Cel puţin 139 de persoane au fost ucise şi alte cateva sute au fost rănite, vineri seara, intr-o serie de atentate teroriste comise in mai multe zone din Paris, care au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

acum 56 luni (18 Nov 2015)

Orașul Hanovra din Germania a fost, marți seara, ținta unui atentat terorist similar cu cel de vineri seară din Paris. Stadionul din oraș si o sală de concerte din apropiere au fost evacuate de urgență.

Meciul amical dintre reprezentativele Germaniei şi Olandei a fost anulat, marţi seara, din "motive de securitate", după ce autorităţile au primit un mesaj care semnala prezenţa unui dispozitiv exploziv, mai precis o valiză goală.

Citește și: Cine și de ce finanțează gruparea teroristă Stat Islamic

Stadionul din Hanovra (HDI Arena) şi o sală de spectacole (Tui Arena) din apropiere au fost evacuate. Mai mult, primarul oraşului Hanovra, Stefan Schostok, a declarat că "siguranţa este cea mai importantă", in astfel de situaţii. Dacă există o situaţie de risc, trebuie luate astfel de măsuri", a spus Stefan Schostok.

Citește și: Care sunt țările cele mai ACTIVE, alături de FRANȚA, impotriva grupării Stat Islamic. Unde ar putea lovi TERORIȘTII

Totodată, şeful poliţiei din Hanovra a declarat, Volker Kluwe, a declarat, pentru BBC că "erau plănuite un fel de explozii".

Potrivit unor oficiali ai poliţiei, citaţi de Digi24, forţele de poliţie au găsit material explozibil şi intr-o ambulanţă parcată in apropierea HDI Arena. Mai mult, se presupune că tentativa din Hanovra are legătură cu atacurile de vineri, din Paris, in urma cărora 139 de persoane au murit şi aproximativ 350 au fost rănite.

La amical au fost mobilizaţi aproximativ 800 de poliţişti, deşi in mod normal sunt prezenţi aproximativ 200 de agenţi.

Citeşte şi: SUA: Alertă falsă cu BOMBĂ la Universitatea Harvard

Echipa Germaniei se afla in Franţa vineri, cand au avut loc atacurile teroriste de la Paris.

Cel puţin 139 de persoane au fost ucise şi alte cateva sute au fost rănite, vineri seara, intr-o serie de atentate teroriste comise in mai multe zone din Pa... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro