Handbalista Ana Maria Tanasie rateaza participarea la JO de la Rio de Janeiro

Ana Maria Tanasie (21 de ani) va rata Jocurile Olimpice de la Rio, dupa ce a suferit o ruptura a ligamentului incrucisat la turneul amical din Norvegia. Inaintea unei competitii majore, fiecare nationala trimite pana la o data stabilita de IHF, EHF (depinde de competitie) un lot de 28 de sportivi, din care trebuie sa aleaga un lot de 16 plus eventuale rezerve.

acum 59 luni (26 Jul 2016)

Ana Maria Tanasie (21 de ani) va rata Jocurile Olimpice de la Rio, dupa ce a suferit o ruptura a ligamentului incrucisat la turneul amical din Norvegia.

In locul handbalistei care va evolua la Dunarea Braila va fi convocata Camelia Hotea (31 ani, Corona Brasov), jucatoare aflata pe lista de 28. Federatia Romana de Handbal a demarat deja procedurile pentru e efectua schimbarea in lotul de 14. Ana Maria Tanasie nu poate juca la turneul preolimpic, astfel ca au cautat in regim de urgenta o alta solutie pentru a dubla postul unde titulara este Valentina Ardean-Elisei, capitanul echipei nationale.

Toata delegatia Romaniei, dar si fanii handbalului au sperat ca accidentarea Anei Maria Tanasie la Ulstein nu este chiar atat de grava. Extrema stanga de 21 de ani nu mai poate astfel sa efectueze deplasarea la Rio.

Inaintea unei competitii majore, fiecare nationala trimite pana la o data stabilita de IHF, EHF (depinde de competitie) un lot de 28 de sportivi, din care trebuie sa aleaga un lot de 16 plus eventuale rezerve.

Antrenorii au decis sa o convoace pe aceasta din urma, preferand sa mearga cu doua extreme stanga de meserie pe acest post. Ar fi fost mult prea riscant ca Romania sa abordeze Jocurile Olimpice de la Rio doar cu cate o extrema atat in stanga, cat si in dreapta. Hotea va fi prezenta la reunirea nationalei de vineri, iar FRH spera sa incheie toate procedurile de inlocuire in lot pana la plecarea programata luni, intrucat lucrurile nu sunt deloc simple, dupa cum ne-a marturisit presedintele FRH, Alexandru Dedu. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro