Halucinantele solutii ale ministrului Agriculturii impotriva risipei alimentare

Deputatul Florin Alexe, initiatorul proiectului de lege anti-risipa, sustine ca, din nefericire, risipa de hrana creste de la an la an. 89 de milioane de tone pe an - risipa alimentara in UE Potrivit deputatului Florin Alexe, la nivelul statelor membre UE, risipa alimentara este de peste 89 de milioane de tone/anual, circa 180 de kilograme pe cap de locuitor.

acum 41 luni (27 Sep 2016)

In cadrul conferintei, Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, a declarat ca atunci cand preturile la alimente vor avea o valoare reala, respectiv cand vor fi reduse subventiile, va fi redusa risipa."Sa cresca pretul si acolo se va ajunge, la cresterea preturilor, ar putea ajuta la reducerea risipei. Daca platesti pretul corect pentru un kilogram de carne, fara subventii, sigur vei gestiona mai bine cantitatile", a spus ministru, citat de news.ro. Acesta considera ca Parlamentul trebuie sa aprobe urgent proiectul de lege pentru reducerea taxei pe ambalaje, inainte ca producatorii de alimente sa dea faliment, victime ale unor decizii gresite sau rau-intentionate. Deputatul Florin Alexe, initiatorul proiectului de lege anti-risipa, sustine ca, din nefericire, risipa de hrana creste de la an la an.

Minea: Romanii sa manance doar cat au nevoie

Sorin Minea, presedintele Romalimenta, federatie care grupeaza patronatele din industria alimentara, mari firme procesatoare, autohtone si multinationale, spune ca orice roman trebuie sa stie ca nu trebuie sa manance decat atat cat are nevoie. Recuperarea in ultimele zile de valabilitate este o modalitate de a nu arunca ceva in clipa aceea, ci un pic mai tarziu. Produsele de origine animala sunt produse cu probleme, iar in ultima zi de valabilitate deja riscul este mare.

El a adaugat ca a face stoc inseamna a face risipa si ca patura sociala care arunca cea mai multa mancare este a populatiei sarace: " Daca s-ar face un studiu, s-ar putea vedea ca patura sociala care arunca cea mai multa mancare este cea a populatiei sarace. Priviti eticheta, cu cat lista de ingredienti este mai lunga, produsul este mai ieftin. Cu cat lista de ingredienti este mai scurta, prodiusul este mai bun.

89 de milioane de tone pe an - risipa alimentara in UE

Potrivit deputatului Florin Alexe, la nivelul statelor membre UE, risipa alimentara este de peste 89 de milioane d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro