HALUCINANT! Judecatorul din dosarul "Rarinca" a vrut sa-si apere decizia definitiva de achitare cerand NERESPECTAREA Codului de Procedura Penala

Sub ochii Consiliului Superior al Magistraturii s-a desfasurat, luni, la Curtea de Apel Bucuresti, un caz ce poate fi considerat record absolut al abuzului de drept: un judecator a vrut sa fie audiata ca parte intr-o cale extraordinara de atac pentru a-si apara propria hotarare judecatoreasca. Instanta Curtii de Apel Bucuresti, formata din judecatorii Anamaria Tranca si George Matei (presedinte), care a judecat contestatia in anulare formulata de DNA impotriva achitarii in cazul "Rarinca - santajarea presedintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie", s-a trezit la dosar cu niste note scrise, inaintate de avocatul Cornel Liviu Popescu in numele clientei sale, judecatoarea Risantea Gagescu Risatea Gagescu este nimeni alta decat judecatoarea care a pronuntat achitarea impotriva careia se exercita calea extraordinara de atac.

acum 88 luni (18 Aug 2015)

Sub ochii Consiliului Superior al Magistraturii s-a desfasurat, luni, la Curtea de Apel Bucuresti, un caz ce poate fi considerat record absolut al abuzului de drept: un judecator a vrut sa fie audiata ca parte intr-o cale extraordinara de atac pentru a-si apara propria hotarare judecatoreasca.

Instanta Curtii de Apel Bucuresti, formata din judecatorii Anamaria Tranca si George Matei (presedinte), care a judecat contestatia in anulare formulata de DNA impotriva achitarii in cazul "Rarinca - santajarea presedintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie", s-a trezit la dosar cu niste note scrise, inaintate de avocatul Cornel Liviu Popescu in numele clientei sale, judecatoarea Risantea Gagescu

Risatea Gagescu este nimeni alta decat judecatoarea care a pronuntat achitarea impotriva careia se exercita calea extraordinara de atac.

Cum a vrut judecatoarea sa devina parte intr-un proces, cu nerespectarea Codului de Procedura Penala

Judecatoarea Risantea Gagescu a facut parte, alaturi de judecatorul Damian Dolache, din completul care a achitat-o pe Mariana Rarinca. A vrut sa participe ca parte in judecarea contestatiei in anulare prin inaintarea unor note scrise, chipurile pentru a-si apara cariera de magistrat deoarece, sustinea ea, daca s-ar fi admis contestatia in anulare, ea ar fi putut fi sanctionata de CSM pentru incompatibilitatea de a judeca dosarul "Rarinca".

Pornind de la o situatie ipotetica, judecatoarea Gagescu, prin avocat, a cerut sa NU se respecte Codul de Procedura Penala care prevede clar ca intr-o contestatie in anulare partile din proces sunt DOAR inculpatul ( Mariana Rarinca), persoana vatamata ( Livia Stanciu - presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie) si procurorul de sedinta.

Avocatul judecatoarei Gagescu: "Legiutorul este, uneori, prost"

Motivul pentru care judecatoarea Gagescu, prin avocat, a cerut sa NU se respecte Codul de Procedura Penala este rizibil : "Legiuitorul este, uneori... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro