Halterofilul Gabriel Sincraian a primit o suspendare de opt ani, pentru dopaj

Federatia Internationala de Haltere (IWF) a decis suspendarea romanului Gabriel Sincraian, pentru o perioada de opt ani, dupa ce a fost depistat pozitiv la testosteron in timpul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, unde a obtinut medalia de bronz la categoria 85 kg.

acum 67 luni (26 Apr 2017)

Federatia Internationala de Haltere (IWF) a decis suspendarea romanului Gabriel Sincraian, pentru o perioada de opt ani, dupa ce a fost depistat pozitiv la testosteron in timpul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, unde a obtinut medalia de bronz la categoria 85 kg. Supendarea halterofilului este calculata incepand cu data de 12 august 2016 si urmeaza sa expire pe 12 august 2024, informeaza Agerpres.

Romania a participat cu 96 sportivi si sapte rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, in perioada 5-21 august, si a cucerit cinci medalii, una de aur, una de argint si trei de bronz. Pe 13 august 2016, Gabriel Sincraian a cucerit medalia de bronz la categoria 85 kg, in cadrul JO de Rio, cu un total de 390 kg, dupa 173 kg la stilul smuls si 217 kg la aruncat. In data de 30 septembrie, Federatia internationala de haltere a anuntat suspendarea provizorie a lui Sincraian, pana la solutionarea definitiva a cazului acestuia. In octombrie, IWF a confirmat descalificarea lui Sincraian, reconfirmata apoi si de Tribunalul de Arbitraj Sportiv in decembrie. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro