Halep revine, astazi, pe teren: Simona intalneste o jucatoare care a inceput anul, eliminand o adversara din Romania

Halep revine, astazi, pe teren: Simona intalneste o jucatoare care a inceput anul, eliminand o adversara din Romania

Primul set pierdut in noul sezon Inainte de meciul Halep - Duan la Shenzhen, Wozniacki (3 WTA), singura jucatoare care o putea detrona pe Simona de pe locul 1 inainte de Australian Open, a castigat de o maniera categorica la Auckland: 6-2, 6-2 cu Martici (90 WTA).

acum 30 luni (4 Jan 2018)

Pentru prima data de cand s-a apucat de tenis, Halep va aborda un Grand Slam din postura de favorita principala. Un meci aparent simplu cu Ying-Ying Duan (91 WTA) a fost transat de Simona in trei seturi, semn ca aceasta a simtit presiunea "finalei" pentru locul 1 mondial. Primul set pierdut in noul sezon Inainte de meciul Halep - Duan la Shenzhen, Wozniacki (3 WTA), singura jucatoare care o putea detrona pe Simona de pe locul 1 inainte de Australian Open, a castigat de o maniera categorica la Auckland: 6-2, 6-2 cu Martici (90 WTA).

Daneza de 27 de ani e intr-o forma excelenta si s-a calificat in sferturi la Auckland, fara set pierdut in cele doua partide disputate in noul sezon. Victoria ei cu Martici a marit presiunea asupra lui Halep: daca Simona ar fi fost eliminata in optimile de la Shenzhen, iar Wozniacki ar fi luat titlul in Australia, atunci daneza ar fi urcat pe locul 1 mondial in urmatorul clasament WTA. De la 1-1 in setul doi, liderul WTA a spulberat-o pe chinezoaica Duan. Premiera cu Sabalenka Pentru Halep urmeaza, astazi (nu mai devreme de ora 09.00, Digi Sport), duelul cu Aryna Sabalenka (Belarus, 73 WTA). In varsta de 19 ani, Sabalenka n-a intalnit-o niciodata pe Simona, dar a inceput 2018 cu un meci impotriva unei jucatoare din Romania. In turul I de la Shenzhen, sportiva din Belarus a trecut de Monica Niculescu (79 WTA), scor 6-4, 6-4. Posibil duel cu Begu Turneul de la Shenzhen a avut deja un duel 100% romanesc in sferturile probei de dublu, atunci cand perechea Halep - Begu a trecut de cea formata din Bara - Buzarnescu. Daca Halep o va invinge pe Sabalenka, iar Begu va trece de Babos (55 WTA), atunci Simona si Irina vor avea meci direct in semifinale.

Tabloul sferturilor la Shenzhen *Begu (43 WTA) - Babos (55 WTA) 7-5, 7-5

*Halep (1 WTA) - Sabalenka (72 WTA)Astazi, nu inainte de ora 09.00, Digi Sport *Sarapova (59 WTA) - Diyas (66 WTA) *Siniakova (47 WTA) - Pliskova (61 WTA) ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro