Halep, progres remarcabil: Cum a reusit Darren Cahill sa-i imbunatateasca serviciul in cateva luni. Cifre fantastice

Halep, progres remarcabil: Cum a reusit Darren Cahill sa-i imbunatateasca serviciul in cateva luni. Cifre fantastice

Rezultatele colaborarii dintre Simona Halep si Darren Cahill se vad din ce in ce mai clar din toate punctele de vedere. Din punct de vedere al jocului, progresele inregistrate de Halep sunt si mai mari, dar si mai usor de cuantificat.

acum 52 luni (23 Feb 2018)

Rezultatele colaborarii dintre Simona Halep si Darren Cahill se vad din ce in ce mai clar din toate punctele de vedere.

In ceea ce priveste forta mentala, constanteanca de 26 de ani s-a transformat dintr-o jucatoare irascibila intr-una capabila sa gestioneze foarte bine momentele dificile. Calmul antrenorului australian a "molepsit-o" si pe Simona, ceea ce s-a vazut cel mai bine la Melbourne. In primul Grand Slam al anului, romanca a fost implicata in partide pe muchie de cutit cu Lauren Davis, Angelique Kerber si Caroline Wozniacki.

Din punct de vedere al jocului, progresele inregistrate de Halep sunt si mai mari, dar si mai usor de cuantificat. Simona nu mai are stilul ultradefensiv de alta data, impresioneaza prin agresivitatea aratata in teren, dar si un serviciu tot mai bun. Potrivit datelor adunate de la inceputul anului pana la sfarsitul turneului de la Doha, Halep ocupa locul 15 in top-ul asilor serviti in circuitul feminin. Anul trecut, Simona s-a clasat pe 51 in ierarhia asilor cu un total de 96. Ce-i drept, a avut si multe greseli duble, 144, iar numarul lor ramane mare si in 2018, 38, ceea ce dovedeste ca Halep mai are de lucrat la acest capitol.

Cahill imbina antrenamentul cu distractia

De anul trecut, Simona a inceput sa lucreze tot mai mult la serviciul ei, iar Darren Cahill s-a gandit la o metoda simpatica pentru ca antrenamentele sa nu fie monotone.

Australianul i-a plasat Simonei cutii de mingi in coltul terenului de tinta, iar de fiecare data cand Halep le darama, stafful se punea pe facut flotari! Dupa US Open, am decis cu echipa mea ca trebuie sa servesc mai bine, cu mai mult spin si mai rapid. In viata, ai nevoie de timp ca sa fii mai puternic. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro