Halep ia cu asalt zgura. Miza uriasa la Stuttgart!

Simona Halep, 3 WTA, evolueaza, saptamana aceasta, in cadrul primului turneu important de pe zgura, cel de categorie Premier de la Stuttgart.Aici s-ar putea transa lupta pentru locul 2 cu Sarapova. Dupa trei saptamani de pauza si dupa un week-end in care fanii s-au delectat cu meciul de Fed Cup dintre Canada si Romania, Simona Halep revine in circuitul WTA in primul turneu de categorie Premier, din 2015, de pe zgura si totodata din Europa.

acum 101 luni (19 Apr 2015)

Simona Halep, 3 WTA, evolueaza, saptamana aceasta, in cadrul primului turneu important de pe zgura, cel de categorie Premier de la Stuttgart.Aici s-ar putea transa lupta pentru locul 2 cu Sarapova.

Dupa trei saptamani de pauza si dupa un week-end in care fanii s-au delectat cu meciul de Fed Cup dintre Canada si Romania, Simona Halep revine in circuitul WTA in primul turneu de categorie Premier, din 2015, de pe zgura si totodata din Europa. Devenit, in ultimii ani, un punct de reper in tenisul european, "Porsche Tennis Grand Prix" poate produce o schimbare majora la varful clasamentului WTA. Simona are sanse reale sa o depaseasca pe Maria Sarapova, inca de la acest turneu. Angajamentele pe care ea le-ar avea cu producatorul auto german, semnalate de diverse voci din tenis, precum Ilie Nastase, dar infirmate de catre Porsche Romania, par sa paleasca in fata adevaratei mize.

Romanca va reveni pe suprafata ei preferata de joc, zgura, cu toate ca titlul cel mai important al carierei, Indian Wells (Premier Mandatory), a venit pe hard. Simona va avea parte de un traseu mai dificil decat la alte turnee, ea urmand sa porneasca din turul al doilea, datorita faptului ca se afla printre primele 4 jucatoare ale lumii. Astfel romanca ar putea juca pentru a treia oara impotriva ibericei, care a invins-o in ambele dueluri de pana acum. Cele mai grele nume pe care Halep le-ar putea intalni in semifinale sunt Caroline Wozniacki (Danemarca, 5 WTA) si Carla Suarez Navarro (Spania, 10 WTA).

Sanse la locul 2, in ciuda traseului greu

Traseul dificil nu o va impiedica pe romanca sa urce pe locul al doilea mondial. Simona va avea suficiente situatii in care sa o poata depasi pe Sarapova, dupa cum urmeaza: cele doua joaca finala iar Simona se impune; Cum rusoaica este campioana en-titre la Suttgart are de aparat 470 puncte, in timp ce Halep, care anul trecut nu a castigat nici un meci, nu are de aparat nici un punct.

Sarapova nu trece insa prin ce... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro