Hakon Austb?, unul dintre marii maestri norvegieni ai pianului, in recital extraordinar la Ateneul Roman

Asociația Art à la carte vă invită luni, 18 mai 2015, ora 18.30, la Ateneul Roman, la recitalul susținut de Håkon Austbø, unul dintre cei mai de seamă pianiști norvegieni. Premiile se succed: in 1974 caștigă Concursul internațional de la München intr-un duo de pian cu Marina Horak, in 1975 Concours Ravel de la Paris și in același an caștigă un nou Premiu I cu ansamblul cameral Trio du Nord la Tribuna Internațională de la Bratislava.

acum 65 luni (11 May 2015)

Asociația Art à la carte vă invită luni, 18 mai 2015, ora 18.30, la Ateneul Roman, la recitalul susținut de Håkon Austbø, unul dintre cei mai de seamă pianiști norvegieni.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii și prin rețeaua www.bilete.ro și partenerii acesteia: oficiile Poștei Romane, magazinele Germanos și Inmedio, dar și prin rețeaua www.eventim.ro

Håkon Austbø a modelat percepția contemporană asupra repertoriului pianistic al secolului 20. De aproape 50 de ani este un interpret internațional influent al compozitorilor Scriabin, Messiaen și Debussy.

Pianistul norvegian a fost caracterizat de cotidianul londonez Daily Telegraph drept posesorul unui talent copleșitor, care i-a asigurat recunoașterea internațională, iar cotidianul New York Times il elogiază pentru resursele enorme ale registrului expresiv - prin textură, culoare, forță -, ale concentrării și preciziei sale.

Secțiunea internațională a Serilor Lipatti 2015-2016, denumită Lipatti Evenings, este un proiect al programului "Promovarea diversității in cultură și artă in cadrul patrimoniului cultural european", finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul Romaniei.

Håkon Austbø

Pianistul norvegian Håkon Austbø s-a format in Franța, la Paris, la Conservatoire National Supérieur și la Ecole Normale de Musique și a continuat apoi studiile la Juilliard School din New York, la Hochschule für Musik din München și la Londra. Cat a studiat in Franța a obținut deja in 1970 Premiul I la Concours de la Guilde Française des Artistes Solistes, iar in 1971 Premiul I cu o unanimitate a juriului la Concours International pour la Musique Contemporaine Olivier Messiaen de la Royan. Premiile se succed: in 1974 caștigă Concursul internațional de la München intr-un duo de pian cu Marina Horak, in 1975 Concours Ravel de la Paris și in același an caștig... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro