Hainele aduc succesul. Cum ne influenteaza acestea gandirea si nivelul hormonilor

Hainele aduc succesul. Cum ne influenteaza acestea gandirea si nivelul hormonilor

Prin urmare, fie ca ne place, fie ca nu, ar trebui sa acordam mai multa atentie lucrurilor pe care le punem pe noi. Rezultatele sugereaza astfel ca oamenii apreciaza micile abateri de la norma pentru ca il percep pe acela care o face ca fiind un individ suficient de puternic pentru a risca eventualele costuri sociale ale unui astfel de comportament.

acum 96 luni (19 Feb 2016)

Prin urmare, fie ca ne place, fie ca nu, ar trebui sa acordam mai multa atentie lucrurilor pe care le punem pe noi. Potrivit scientificamerican.com, unele studii au aratat chiar ca se petrece ceva la nivel biologic atunci cand punem pe noi haine care ne fac sa ne simtim altfel.

Daca urmariti sa fiti o persoana cu idei bune la locul de munca aveti grija cum va imbracati, ne sfatuiesc aceia care au studiat problema. Rezultatul a fost acela ca persoanele care erau imbracate in tinuta de afaceri au fost inclinate mai degraba catre gandirea abstracta, fapt care a fost asociat cu sentimentul de putere.

Un alt studiu a aratat, pe de alta parte, ca o imbracaminte casual ar putea dauna afacerilor si duce la rezultate proaste la negociere. Astfel, o cercetare publicata in Jurnalul American de Psihologie Experimentala, arata ca s-a procedat la un experiment in care subiecti de gen masculin fie au purtat hainele lor obisnuite, fie au primit un costum, fie haine transpirate. Cei care au fost bine imbracati au obtinut rezultate mai bune la negocieri, in timp ce restul s-a plasat la coada, plus ca acestia din urma au avut si niveluri slabe ale testosteronului.

Cercetatorii au mai observat ca la Olimpiada din 2004 castigatorii au purtat mai degraba culoarea rosie decat pe cea albastra. Testul a aratat ca se petrece ceva la nivel fiziologic pentru ca atunci cand erau imbracati in rosu sportivii erau capabili sa ridice greutati mai mari si aveau batai mai multe ale inimii in timpul concursului, decat atunci cand erau imbracati in albastru.

Efectul tenisilor rosii

Fireste ca nu e o noutate ca judecam oamenii dupa cum sunt imbracati. S-a observat ca intr-o mare de oameni imbracati in costume si cu cravata neagra acela care indrazneste sa poarte papion rosu capata o vizibilitate mai mare. Rezultatele sugereaza astfel ca oamenii apreciaza micile abateri de la norma pen... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro