Hagel: SUA sunt in razboi cu grupul terorist Stat Islamic. Vor riposta daca Damascul ataca

Hagel: SUA sunt in razboi cu grupul terorist Stat Islamic. Vor riposta daca Damascul ataca

"Suntem in razboi cu grupul terorist Stat Islamic in Irak si Levant, asa cum suntem si cu reteaua Al-Qaida", a declarat Hagel. Grupul terorist Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria, Stat Islamic in Irak si Levant - SI/SIIS/SIIL) ocupa vaste regiuni din estul Siriei si din nord-vestul Irakului, unde a instituit un "califat islamic".

acum 79 luni (16 Sep 2014)

"Suntem in razboi cu grupul terorist Stat Islamic in Irak si Levant, asa cum suntem si cu reteaua Al-Qaida", a declarat Hagel.

"Dar distrugerea grupului SIIL va necesita nu doar eforturi militare, ci si progrese politice in regiune, parteneri eficienti in Siria si Irak", a explicat seful Pentagonului.

Grupul terorist Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria, Stat Islamic in Irak si Levant - SI/SIIS/SIIL) ocupa vaste regiuni din estul Siriei si din nord-vestul Irakului, unde a instituit un "califat islamic".

Atacurile aeriene pe care Statele Unite intentioneaza sa le efectueze impotriva gruparii Statul Islamic in Siria vor viza "sanctuare" ale jihadistilor, a anuntat secretarul american al Apararii Chuck Hagel marti, intr-o audiere in Senat, relateaza AFP.

Alaturi de el, generalul Martin Dempsey, seful Statului Major interarme, a avertizat ca aceasta campanie aeriana nu va semana cu cea din 2003, in Irak, impotriva lui Saddam Hussein.

Aceasta campanie impotriva gruparii Statul Islamic "va fi cumplita si lunga", a subliniat generalul Dempsey.

Fortele aeriene americane au efectuat, incepand de la 8 august, 162 de raiduri impotriva unor pozitii jihadiste in Irak, un "cancer" in opinia presedintelui Barack Obama.

Desi Obama si-a exprimat intentia de a-i viza pe jihadisti in Siria, niciun atac american nu a avut loc, pana acum, pe teritoriul sirian. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro