Hackerii santajeaza oameni chiar cu ajutorul telefonului tau. Cat de mare e reteaua descoperita

Hackerii santajeaza oameni chiar cu ajutorul telefonului tau. Cat de mare e reteaua descoperita

Specialistii in securitate cibernetica de la Bitdefender au identificat o retea de zeci de mii de gadgeturi inteligente controlate de la distanta de catre atacatori si capabile sa contamineze rapid orice device vulnerabil si sa spioneze viata privata a victimelor.

acum 48 luni (30 Jan 2018)

Specialistii in securitate cibernetica de la Bitdefender au identificat o retea de zeci de mii de gadgeturi inteligente controlate de la distanta de catre atacatori si capabile sa contamineze rapid orice device vulnerabil si sa spioneze viata privata a victimelor. Reteaua controlata de atacatori adauga cateva mii de noi dispozitive pe zi, ajungand pana in prezent la peste 45.000 de terminale din peste 100 de tari.

Pana acum, retelele imense de dispozitive controlate de raufacatori (botnet), cunoscute de ani buni, erau folosite in general pentru atacuri care sa duca la blocarea anumitor siteuri. Practic, zecile de mii de dispozitivele acceseaza simultan o pagina de internet si, trimitand un volum imens de trafic, duc la caderea acesteia;

FOTO: Reteaua descoperita de Bitdefender

Una dintre modalitatile prin care s-ar putea limita extinderea botnetului este ca toate dispozitivele inteligente vulnerabile sa primeasca o actualizare de la producator prin care sa remedieze carentele de securitate exploatate de acest atac.

In general, producatorii dispozitivelor inteligente sunt preocupati de buna functionare a acestora, si mai putin de securitate informatica. Astfel, gadgeturile din locuinte au o serie de vulnerabilitati comune care pot fi exploatate de atacatori fara a fi nevoie de cunostinte informatice avansate, compromitand reteaua de Internet a utilizatorilor.

Mecanismele de autentificare folosite in prezent de gadgeturile din casele inteligente pot fi evitate cu usurinta de catre raufacatori si pot expune persoanele la furt de date personale si intruziuni in viata privata. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro