Hackerii lovesc in continuare, folosindu-se de victimele WannaCry. Cum procedeaza

Hackerii lovesc in continuare, folosindu-se de victimele WannaCry. Cum procedeaza

Stiind ca multe persoane au dispozitivele infectate cu acest ransomware si sunt in cautarea unor modalitati de a-si recupera datele criptate, infractorii au trimis e-mail-uri spam si de phishing (colecatre a datelor), oferindu-le utilizatorilor diferite servicii. Mai mult, autorii de mesaje spam au implementat cu succes o metoda traditionala de oferte frauduloase pentru instalarea de actualizari de software pe computerele afectate.

acum 73 luni (24 Aug 2017)

Stiind ca multe persoane au dispozitivele infectate cu acest ransomware si sunt in cautarea unor modalitati de a-si recupera datele criptate, infractorii au trimis e-mail-uri spam si de phishing (colecatre a datelor), oferindu-le utilizatorilor diferite servicii.

Atacul ransomware WannaCry a afectat peste 200.000 de computere din toata lumea, creand panica, iar autorii de mesaje spam au profitat de ocazie.

Mai mult, autorii de mesaje spam au implementat cu succes o metoda traditionala de oferte frauduloase pentru instalarea de actualizari de software pe computerele afectate. Autorii de mesaje spam au inceput sa foloseasca elemente de identificare ale serviciilor de mail corporate, inclusiv semnaturi reale, logo-uri si chiar informatii bancare, pentru autenticitate.

In plus, in al doilea trimestru al anului, cercetatorii au detectat o crestere a numarului de e-mail-uri trimise in masa, care contin troieni, in numele unor servicii internationale de livrare. Autorii de mesaje spam au trimis rapoarte de transport cu informatii despre livrari de colete inexistente.

Pentru a infecta computerele sau a fura date de autentificare, infractorii au raspandit link-uri de download cu malware, inclusiv troianul bancar Emotet, care a fost detectat pentru prima data in 2014. Cateva detalii interesante: Cantitatea medie de mesaje spam a crescut cu pana la 56,97%. Vietnam a devenit principala sursa de spam, luand locul SUA si China. In top 10 tari sursa de spam se mai afla Rusia, Brazilia, Franta, Iran si Olanda. Cu toate acestea, expertii au detectat o scadere a volumului de spam trimis de pe acest botnet, precum si instabilitatea lui. Liderul perioadei anterioare fusese China, acum pe locul al doilea, urmata de Marea Britanie, Japonia si Rusia. Sistemul anti-phishing Kasperksy Lab a fost vizat de 46.557.343 pe computerele utilizatorilor Kaspersky Lab. Per total, 8,26% dintre utilizato... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro