Gyuri Pascu, diagnosticat gresit cu "atac de panica", dupa ce sunase la 112. Ambulanta ar fi incercat sa tina totul secret

Diazepam pentru "atac de panica" Catalin Tolontan scrie pe blogul sau ca lui Ioan Gyuri Pascu i s-a pus un diagnostic gresit cu doua ore inainte de a murit, in noaptea de duminica spre luni, 25 spre 26 septembrie. Peste mai putin de doua ore, a urmat un alt apel la 112, la care au ajuns, de aceasta data, trei masini: doua de la SMURD si oambulanta de tip C, cu medic, de la Ambulanta Bucuresti.

acum 89 luni (28 Sep 2016)

Diazepam pentru "atac de panica"

Catalin Tolontan scrie pe blogul sau ca lui Ioan Gyuri Pascu i s-a pus un diagnostic gresit cu doua ore inainte de a murit, in noaptea de duminica spre luni, 25 spre 26 septembrie. Jurnalistul scrie ca autoritatie au tinut secret faptul ca medicul venit la apelul facut de fosta sotie a artistului prin 112 l-a diagnosticat cu atac de panica si i-a administrat un calmant, cu doua ore inainte sa moara.

"Au trimis o ambulanta de tip AMD, de consultatii la domiciliu, cu un echipaj format dintr-un sofer si un medic. Gyuri era agitat si medicul i-a dat doar un calmant, un diazepam, i-a pus diagnosticul de atac de panica si a plecat", a declarat o sursa de la Ambulanta Bucuresti pentru Tolontan.

Peste mai putin de doua ore, a urmat un alt apel la 112, la care au ajuns, de aceasta data, trei masini: doua de la SMURD si oambulanta de tip C, cu medic, de la Ambulanta Bucuresti.

Sefa Ambulantei confirma faptele

Contactata de Tolontan, Alice Grasu, directorul general al Ambulantei Bucuresti-Ilfov, a confirmat, fara ezitare, evenimentele din noaptea de 25 spre 26. "Da, in jurul orei 3, la 10 minute dupa apel, o ambulanta de consult a ajuns in casa unde era Gyuri Pascu. Sotia tot spunea ca domnul Pascu face atacuri de panica, astfel incit medicul i-a administrat o jumatate de fiola de diazepam", a povestit Alice Grasu.

"La urmatorul apel la 112, cel de dupa ora 4, au ajuns doua masini de la SMURD si o ambulanta de tip C, cu medic de la noi. Dar medicul nostru n-a mai intervenit,pentru ca cei de la SMRD i-au spus ca se ocupa ei si ambulanta noastra a plecat", a mai zis ea. "Facem o ancheta sa vedem daca medicul de la ora 3 a facut tot ce trebuia sa faca. Ancheta pentru medicul care a pus diagnostic gresit

Din informatiile GSP, medicul de la prima interventie nu a putut arata conducerii un EKG, "ceea ce poate insemna ca ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro