Gyros de pui cu sos Tzatziki. Cum se gateste mancarea de tip fast-food preluata de la bucatarii din Salonic

Gyros de pui cu sos Tzatziki. Cum se gateste mancarea de tip fast-food preluata de la bucatarii din Salonic

Pentru MARINARA avem nevoie de: o 1.5 kg de pulpe dezosate o 5 lingurite de usturoi pisat o 4 lingurite de otet alb o 5 linguri de zeama de lamaie proaspata o 2 linguri de ulei de masline o 5 linguri de iaurt o 2-3 linguri de oregano uscat o 2 lingurite de sare fina o 1 lingurita de piper macinat o 2 linguri de miere de albine Intr-un bol de plastic punem pulpele si adaugam toate ingredientele enumerate mai sus peste ele, amestecam foarte bine si tinem la frigider pentru 12 -24 de ore.

acum 67 luni (21 Jul 2017)

Se vinde in special pe strada, acompaniat de greek pita, o lipie rotunda, subtire si pufoasa, incalzita pe gratar si unsa din belsug cu ulei de masline amestecat cu oregano si putin usturoi", spune Chef Cristi Dobre. Gyros-ul este un preparat raspandit in multe tari din Europa, insa el isi pierde din savoare si din ingredientele de baza cu fiecare suta de kilometri distanta de tara de provenienta. "Il gasim in Cipru, care este in proportie de 90% asemanator dar din moment ce ne indepartam calatorind in tari ca Anglia, Suedia ori Germania numai denumirea o mai gasesti, cea de Gyros, de multe ori servindu-se in cu totul alta ipostaza. Pentru MARINARA avem nevoie de: o 1.5 kg de pulpe dezosate o 5 lingurite de usturoi pisat o 4 lingurite de otet alb o 5 linguri de zeama de lamaie proaspata o 2 linguri de ulei de masline o 5 linguri de iaurt o 2-3 linguri de oregano uscat o 2 lingurite de sare fina o 1 lingurita de piper macinat o 2 linguri de miere de albine Intr-un bol de plastic punem pulpele si adaugam toate ingredientele enumerate mai sus peste ele, amestecam foarte bine si tinem la frigider pentru 12 -24 de ore. Ingredientele pentru prepararea sosului Tzatziki: o 2 castraveti dati prin razatoare si storsi farte bine de zeama o 250 grame de iaurt o 1 lingurita de menta proaspata, tocata sau uscata o 2 linguri ulei de masline o un catel de usturoi pisat foarte bine o sare si piper, dupa gust Dupa trecerea timpului de marinare, punem o tigaie larga la incins, la foc mic. Punem apoi o lingurita de unt, adaugam un rand de pulpe de pui, care trebuie intoarse pe ambele parti. "Fiecare pulpa de pui va fi taiata felii subtiri, dupa care luam lipia greceasca, o ungem cu un mix preparat din timp, compus din ulei de masline, putin usturoi pisat, oregano dupa care o incalzim putin pe gratar sau in tigaie. Punem in interior o lingura de sos Tzatziki, la alegere cateva frunze de salata, plus o feliuta de rosie , carnea de pui si incheiem cu inca o lingura de sos. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro