Guvernul vrea sa organizeze, in scoli, sesiuni de degustare a fructelor proaspete si vizite la fermele pomicole

Guvernul vrea sa organizeze, in scoli, sesiuni de degustare a fructelor proaspete si vizite la fermele pomicole

Potrivit unei hotarari de guvern aflata pe ordinea de zi a sedintei de azi a Executivului, in anul scolar 2016-2017 elevilor li se vor distribui mere in valoare de 0,37 lei pe zi, timp de 88 de zile de scolarizare.

acum 74 luni (3 Aug 2016)

Potrivit unei hotarari de guvern aflata pe ordinea de zi a sedintei de azi a Executivului, in anul scolar 2016-2017 elevilor li se vor distribui mere in valoare de 0,37 lei pe zi, timp de 88 de zile de scolarizare. O noutate a acestei hotarari este organizarea unor sesiuni de degustare a fructelor si legumelor proaspete.

In plus, hotararea prevede o serie de masuri "adiacente", precum organizarea de vizite la fermele pomicole si la zilele recoltei sau organizarea unor sesiuni de degustare a fructelor si legumelor proaspete.

In cadrul sesiunilor de degustare, se pot degusta orice legume sau fructe proaspete, care pot fi preparate ca salate, dar "fara adaos de zahar sau alti indulcitori, sare, otet, ulei".

Numai elevii prezenti la cursuri vor beneficia de aceste "masuri adiacente".

Pentru incurajarea consumului de fructe proaspete, Executivul aloca, in anul scolar 2016-2017, aproape 66 de milioane de lei. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro