Guvernul vrea sa limiteze programul "Cornul si laptele"

Guvernul vrea sa limiteze programul

"Lucram pe noul exercitiu financiar sa gasim o solutie prin care sa fim siguri ca toti banii si europeni si bgetari sa ajunga la copii care au intr-adevar nevoie pentru ca, este o realitate, sunt foarte multi copii care nu consuma nici lapte, nici corn, nici mar si pur si simplu le arunca.

acum 117 luni (8 Sep 2014)

Guvernul ia in calcul varianta ca programul introdus de Adrian Nastase sa fie oprit sau sa se adreseze exclusiv "copiilor care au nevoie", anunta Victor Ponta.

"Lucram pe noul exercitiu financiar sa gasim o solutie prin care sa fim siguri ca toti banii si europeni si bgetari sa ajunga la copii care au intr-adevar nevoie pentru ca, este o realitate, sunt foarte multi copii care nu consuma nici lapte, nici corn, nici mar si pur si simplu le arunca. Cautam solutia prin care practic doar cei care au cu adevarat nevoie sa primeasca acest sprijin", a spus Ponta.

Cel mai folositor pentru cei mici ar fi un meniu variat care sa raspunda nevoilor copiilor si parintilor deopotriva. Ar trebui sa contina proteine de calitate, si aici ma gandesc la o masa calda, cu carne sau peste, ma gandesc la o garnitura care sa puna accentul pe legume, ma gandesc la gustari care sa puna accetul pe fructe, pe cat posibil locale, pe cat posibil de sezon", a declarat CRISTI MARGARIT, nutritionist.

"Sigur ca n-o sa reuseasca, dar de fapt, sigur ca nici nu si-a propus sa reuseasca. Domnia sa a vrut numai sa fandeze, ca sa spun asa, o intrebare care se referea la altceva, se referea la situatia actuala a programului care este suspendat fara sa fie pus nimic in loc", a spus MIRCEA KIVU, sociolog. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro