Guvernul va incerca din nou sa cumpere "Cumintenia pamantului"

Evident că ştim preţurile şi ştim discuţiile pe care comisia anterioară le-a avut cu proprietarii acestui obiect de artă, dar cred că este un moment important cu ocazia aniversării a 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brancuşi faptul că Guvernul doreşte să reia procesul de achiziţie", a subliniat Dan Suciu.

acum 54 luni (18 Feb 2016)

Guvernul Romaniei a decis să reia procesul de achiziţie a sculpturii 'Cuminţenia pămantului', realizată de Constantin Brancuşi, informează Agerpres.

Decizia a fost anunțată joi, la finalul şedinţei Executivului, de purtătorul de cuvant Dan Suciu. Anunţul ferm pe care il fac astăzi este că acest proces de achiziţie se reia", a afirmat Suciu.

El a precizat că reluarea procesului presupune numirea unei noi comisii care să se ocupe de achiziţie şi care să facă noi evaluări. Evident că ştim preţurile şi ştim discuţiile pe care comisia anterioară le-a avut cu proprietarii acestui obiect de artă, dar cred că este un moment important cu ocazia aniversării a 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brancuşi faptul că Guvernul doreşte să reia procesul de achiziţie", a subliniat Dan Suciu. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro