Guvernul te leaga cu legea de caloriferul RADET

Guvernul te leaga cu legea de caloriferul RADET

Cetatenilor care locuiesc in blocuri le va fi interzis sa se debranseze de la sistemul centralizat de incalzire al localitatii, in cazul in care zona unde ei stau este deservita de acesta. In prezent, pentru deconectare este nevoie de acordul vecinilor de apartament, atat pe orizontala, cat si pe verticala, de acordul scris al asociatiei de proprietari, exprimat prin hotararea adunarii generale si de anuntarea operatorului care are si calitatea de furnizor si a autoritatii administratiei publice locale cu 30 de zile inainte de debransare.

acum 26 luni (21 Sep 2017)

Cetatenilor care locuiesc in blocuri le va fi interzis sa se debranseze de la sistemul centralizat de incalzire al localitatii, in cazul in care zona unde ei stau este deservita de acesta.

Si in prezent procedura de debransare de la reteaua publica de termoficare este greoaie, dureaza mult timp si este conditionata de mai multe lucruri, precum termenul limita pentru primirea acordului de maxim 1 octombrie al fiecarui an, indiferent de orasul in care locuiti. Asta pentru ca legea prevede clar si raspicat ca, in cazul in care cetateanul locuieste intr-o "zona unitara de incalzire prin sistem centralizat de alimentare cu energie termica", atunci ii este interzisa debransarea.

"Deconectarea unui consumator de energie termica dintr-un condominiu si debransarea totala a instalatiilor interioare de incalzire si/sau pentru apa calda menajera ale unui utilizator tip condominiu sunt interzise in cazul in care condominiul se afla intr-o zona unitara de incalzire prin sistem centralizat de alimentare cu energie termica", se arata in draftul noii legi, obtinut de economica.net. Ce este zona unitara de incalzire

Zona unitara de incalzire este o noutate introdusa de lege. Aceasta defineste un spatiu care va fi definit de autoritatea locala - fie un oras intreg, fie doar un cartier sau un cvartal de blocuri -, unde va functiona un singur sistem de alimentare cu energie termica, potrivit vicepresedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Emil Calota. In prezent, pentru deconectare este nevoie de acordul vecinilor de apartament, atat pe orizontala, cat si pe verticala, de acordul scris al asociatiei de proprietari, exprimat prin hotararea adunarii generale si de anuntarea operatorului care are si calitatea de furnizor si a autoritatii administratiei publice locale cu 30 de zile inainte de debransare.

In luna decembrie a anului trecut, mai erau circa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro