Guvernul simplifica procedurile de acordare a indemnizatiei si concediului pentru cresterea copilului

Guvernul simplifica procedurile de acordare a indemnizatiei si concediului pentru cresterea copilului

se simplifica solicitarea unui nou drept in cazurile de suprapunere a drepturilor pentru copii nascuti in perioada de concediu, prin depunerea cererii si prezentarea numai a documentelor suplimentare care atesta noua situatie, respectiv certificatul de nastere al urmatorului copil sau actele care atesta situatia juridica a acestuia fata de solicitant, precum si, daca este cazul, actele care atesta realizarea de venituri in cazul in care parintele inainte de nasterea acestuia din urma copil a realizat activitati aducatoare de venituri supuse impozitului.

acum 75 luni (22 Jun 2016)

Potrivit unui comunicat al Executivului, prin hotararea de guvern adoptata azi nu mai este necesara legalizarea documentelor justificative pentru acordarea acestei indemnizatii si pentru a beneficia de concediu, ci doar confruntarea cu originalul documentelor, la depunerea acestora. se introduce posibilitatea de certificare a cererii de catre primar sau persoana desemnata de acesta, prin semnatura electronica, acolo unde acest lucru este posibil, asigurand mai multa rapiditate in analiza administrativa a documentelor depuse, fata de reglementarea actuala care prevede doar certificarea prin semnatura si stampila. se simplifica solicitarea unui nou drept in cazurile de suprapunere a drepturilor pentru copii nascuti in perioada de concediu, prin depunerea cererii si prezentarea numai a documentelor suplimentare care atesta noua situatie, respectiv certificatul de nastere al urmatorului copil sau actele care atesta situatia juridica a acestuia fata de solicitant, precum si, daca este cazul, actele care atesta realizarea de venituri in cazul in care parintele inainte de nasterea acestuia din urma copil a realizat activitati aducatoare de venituri supuse impozitului.

Concomitent cu aceasta Hotarare, Ministerul Muncii promoveaza un Ordin al ministrului ce contine precizari privind modalitatea de reluare sau prelungire a drepturilor de concediu sau stimulent de insertie, precum si de recalculare a cuantumului drepturilor aflate in plata, potrivit noilor reglementari adoptate de Parlament. Este vorba despre persoanele care au optat pentru concediul pentru cresterea copilului pana la 1 an si se afla in plata indemnizatiei aferente acestuia, sau in stimulentul de insertie ori in concediul fara plata pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani. Acest ordin reglementeaza, printre altele, prelungirea/reluarea concediului pentru cresterea copilului si a indemnizatiei pentru persoanele care au optat, in baza reglementarilor anterioare, pentru concediul pentru cre... Citeste intreg articolul pe evz.ro