Guvernul renunta la impozitul pe bacsis, in urma consultarilor cu reprezentantii industriilor afectate

Guvernul renunta la impozitul pe bacsis, in urma consultarilor cu reprezentantii industriilor afectate

La aceasta consultare au fost invitati reprezentanti ai industriei HoReCa, inclusiv din segmentul de piata al livrarilor la domiciliu, dar si reprezentanti ai organizatiilor patronale si sindicale din industria funizorilor de servicii de taximetrie. Prin bacsis se intelege orice suma de bani oferita in mod voluntar de client, in plus fata de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de catre operatorii economici, precum si restul dat de vanzator clientului si nepreluat de acesta in mod voluntar.

acum 93 luni (15 May 2015)

El a precizat ca, desi taxarea bacsisului a fost introdusa la solicitarea mediului de afaceri, aplicarea acestuia ar fi extrem de dificila.

La aceasta consultare au fost invitati reprezentanti ai industriei HoReCa, inclusiv din segmentul de piata al livrarilor la domiciliu, dar si reprezentanti ai organizatiilor patronale si sindicale din industria funizorilor de servicii de taximetrie.

"Ministerul Finantelor a luat initiativa legiferarii bacsisului ca urmare a nevoii de a clarifica situatiile in care firmele gasite cu nereguli pot fi sanctionate de catre ANAF, la cererea partenerilor din piata", se arata intr-un comunicat al MFP.

Potrivit ministrului, modificarea ar putea fi operata de la 1 iunie, de catre Parlament.

Teodorovici a avut vineri consultari privind fiscalizarea bacsisului cu reprezentanti ai industriei HoReCa, inclusiv din segmentul de piata al livrarilor la domiciliu, dar si reprezentanti ai organizatiilor patronale si sindicale din industria funizorilor de servicii de taximetrie.

"Odata ce spunem foarte clar ca bacsisul nu se mai reglementeaza si nu mai devine obligatie, revenim la normal, cu precizarea ca agentii economici trebuie sa aiba grija sa nu mai aiba sume suplimentare in casa fata de ceea ce incaseaza in mod oficial", a explicat Teodorovici, fiind intrebat daca cei care nu au aplicat reglementarea vor fi penalizati.

In cazul in care inspectorii fiscali gasesc sume suplimentare in casele de marcat ale comerciantilor se aplica plafoanele prevazute de ordonanta.

Ministrul a spus ca discutiile cu patronatele au vizat mai multe posibilitati, printre care si varianta de a se ingheta aplicarea ordonantei pana la 1 ianuarie sau cea de a fi aplicata optional la nivelul fiecarui operator.

Legiferarea bacsisului, care trebuie evidentiat pe un bon fiscal separat, a fost introdusa prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului 8/2015, modifica si completeaza mai multe acte... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro