Guvernul pregateste o ordonanta care sa permita plata unor datorii ale TVR catre EBU

Am spus foarte clar că sunt gata să discut intr-un mod foarte precis şi concret cu o conducere a Televiziunii Romane care să aibă un mandat foarte clar de reforme şi să işi asume acest plan de reformă, că nu voi discuta cu nicio conducere sub presiune, doar pentru că e o presiune publică şi pentru că Romania riscă să piardă dreptul de a transmite o emisiune sau alta, oricat de populară ar fi ea.

acum 96 luni (7 Jun 2016)

Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă care să permită eşalonarea datoriilor pe care Televiziunea publică le are către Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), au declarat, marţi, pentru AGERPRES, surse oficiale.

La finalul lunii aprilie, EBU i-a retras Televiziunii Romane calitatea de membru, ca urmare a neplăţii unor datorii in valoare totală de 16 milioane de franci elveţieni, motiv pentru care ţara noastră a fost exclusă de la Eurovision.

"Unii au avut impresia că, dacă organizează o intalnire in Parlament la care sunt prezent şi eu, gata, vina şi responsabilitatea de ceea ce nu s-a făcut ani de zile pană acum la TVR (...) pot fi transferate pe Guvern doar pentru că o să vorbim şi o să dăm cateva declaraţii in presă. Am spus foarte clar că sunt gata să discut intr-un mod foarte precis şi concret cu o conducere a Televiziunii Romane care să aibă un mandat foarte clar de reforme şi să işi asume acest plan de reformă, că nu voi discuta cu nicio conducere sub presiune, doar pentru că e o presiune publică şi pentru că Romania riscă să piardă dreptul de a transmite o emisiune sau alta, oricat de populară ar fi ea. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro