Guvernul Ponta trimite un personaj controversat la Bruxelles: Generalul lui Iliescu, pe locul societatii civile

Guvernul Ponta forţează din nou regulile de la Bruxelles şi vrea să trimită pe locurile societăţii civile din Comitetul Economic şi Social European un fost general STS şi consilier al lui Iliescu precum şi un apropiat al lui Mihail Vlasov, fostul şef al Camerei de Comerţ. La fel şi Mihai Ivaşcu, lider de confederaţie patronală in construcţii şi secretar general al Camerei de Comerţ şi Industrie a Romaniei, apropiat al lui Vlasov, care a trecut de la reprezentanţii sindicali tot la cei ai societăţii civile, pentru a prinde un nou mandat la Bruxelles. Ivașcu, in varstă de 33 de ani, este angajat al Camerei de Comerț și Industrie a Romaniei de circa 5 luni in funcția de consilier al Președintelui CCIR, Mihai Daraban.

acum 55 luni (27 Aug 2015)

Guvernul Ponta forţează din nou regulile de la Bruxelles şi vrea să trimită pe locurile societăţii civile din Comitetul Economic şi Social European un fost general STS şi consilier al lui Iliescu precum şi un apropiat al lui Mihail Vlasov, fostul şef al Camerei de Comerţ. CESE are 353 de membri din cele 28 de state membre ale UE. Pentru mandatul următor, 2015-2020, Opran face o spectaculoasă săritură şi este propus de Guvernul Ponta, culmea, din partea societăţii civile. La fel şi Mihai Ivaşcu, lider de confederaţie patronală in construcţii şi secretar general al Camerei de Comerţ şi Industrie a Romaniei, apropiat al lui Vlasov, care a trecut de la reprezentanţii sindicali tot la cei ai societăţii civile, pentru a prinde un nou mandat la Bruxelles.

"Vom fi sancţionaţi"

Reprezentaţii Sindicatelor din Romania s-au declarat nemulţumiţi de numirile făcute pentru următorul mandat, numiri care ar putea aduce un dezechilibru al votului avand in vedere că reprezentanţii patronatelor au trecut in celelalte tabere. La noi, pe diferite sisteme de interese apar persoane nominalizate anormal, ca dovadă că Guvernul nu stăpaneşte abecedarul elementar al dialogului social şi civic. Şi in mandatul trecut am avut reprezentanţi din partea societăţii civile numiţi de Camera de Comerţ Romano-Americană sau de Consiliul Investitorilor, oamenii care apărau interesele unor structuri, nu pe cele ale societăţii", spune Bogdan Hossu, liderul sindicatului Cartel Alfa.

Cine este Opran

Marius Opran este un fost ofiţer de transmisiuni, general de brigadă STS, fost secretar de stat in MAI şi fost consilier personal al lui Ion Iliescu. Generalul susţine, insă, că alegerea lui a fost una corectă: "Potrivit Tratatului de la Lisabona, in segmentul trei ar trebui să intre şi reprezentanţi ai categoriilor profesionale precum avocaţi, medici, nu neapărat ONG-uri, aşa cum s-a inţeles greşit in Romania. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro