Guvernul nu renunta la impozitul pe gospodarie, dar nu mai vrea consultanti fiscali

Guvernul nu renunta la impozitul pe gospodarie, dar nu mai vrea consultanti fiscali

"Ceea ce am castigat este faptul ca am ajuns la concluzia ca ceea ce ar fi trebuit sa faca acei consultanti fiscali se poate rezolva folosind resursele informatice care astazi se regasesc la diverse insitutii ale statului, daca noi suntem in stare sa le integram intr-o aplicatie informatica, care sa rezolve.

acum 44 luni (6 Jun 2017)

Intrebat daca Guvernul va renunta la acest sistem, Grindeanu a declarat: "Este o analiza pe care domnul ministru al Finantelor, dar si altii, trebuie sa o prezinte.

Ministrul Finantelor Viorel Stefan a precizat ca pana la jumatatea lui iunie Guvernul va prezenta un proiect nu numai cu impozitul pe gospodarie, ci un proiect de modificare Codului Fiscal in intregul sau.

El a spus ca implementarea sistemului ar putea face obiectul unui program in urmatorii doi ani, prima etapa urmand sa aiba loc la 1 ianuarie 2018, iar globalizarea veniturilor va avea loc in mai 2018, fara a elimina insa retinerea la sursa pentru veniturile de natura salariala.

Inlocuiti cu o aplicatie informatica

Ministrul a mai spus ca in prezent se lucreaza la un studiu de impact privind acest proiect, insa exista constrangeri in ceea ce priveste sistemul informatic al ANAF de a implementa imediat sistemul.

"Ceea ce am castigat este faptul ca am ajuns la concluzia ca ceea ce ar fi trebuit sa faca acei consultanti fiscali se poate rezolva folosind resursele informatice care astazi se regasesc la diverse insitutii ale statului, daca noi suntem in stare sa le integram intr-o aplicatie informatica, care sa rezolve. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro