Guvernul isi bate joc de romanii din diaspora. Melescanu i-a luat la misto pe romanii din Paris: Votati la Nancy!

Guvernul isi bate joc de romanii din diaspora. Melescanu i-a luat la misto pe romanii din Paris: Votati la Nancy!

Cei care doresc sa vina la Paris ca sa voteze, ma refer inclusiv la mine, trebuie sa inteleaga foarte bine ca, avand in vedere dorinta mare a celor care sunt aici de a vota, orice om care vine de acasa, unde putea vota foarte bine, la Paris, ca sa voteze, priveaza, de fapt, un alt roman din comunitate de dreptul de a-si exercita votul", a spus Melescanu.

acum 116 luni (16 Nov 2014)

Guvernul, prin Ministerul Afacerilor Externe (MAE), nu numai ca nu organizat noi sectii de vot pentru romanii din diapsora, dar ii mai si batjocoreste. Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, le-a recomandat romanilro care stau la coada in Paris sa mearga, pe banii lor, in alt oras. "As vrea sa recomand tuturor celor care, eventual, s-ar putea simti descurajati de numarul mare de oameni care sunt la coada, sa incerce sa voteze si la alte sectii. Cea mai apropiata sectie este la Nancy, unde, la ora actuala, nu exista niciun fel de coada", a declarat, duminica, la Paris, ministrul de Externe, Teodor Melescanu.

Seful diplomatiei a mai spus ca cei care doresc "cu adevarat" sa voteze si "pot sa faca acest sacrificiu" sa se duca la Nancy, "mai ales ca este un oras superb, leaganul art nouveau care s-a creat in Franta si care este bine cunoscut si in Romania". Astfel, cei care ar dori sa voteze acolo ar fi nevoiti sa faca un drum cu o durata de peste trei ore, cu masina. Cei care doresc sa vina la Paris ca sa voteze, ma refer inclusiv la mine, trebuie sa inteleaga foarte bine ca, avand in vedere dorinta mare a celor care sunt aici de a vota, orice om care vine de acasa, unde putea vota foarte bine, la Paris, ca sa voteze, priveaza, de fapt, un alt roman din comunitate de dreptul de a-si exercita votul", a spus Melescanu.

Reactia lui Melescanu est scandaloasa, dupa ce MAE pur si simplu nu a vrut sa deschida alte sectii de votare pentru ca romanii din strainatate sa nu mai stea la cozi intermi9nbaile. MAE a motivat refuzul prin faptul ca ar incalca legea, desi Biroul Electoral Central- principala autoritate in organizarea alegerilor prezidentiale - a decis ca este perfect legal ca Guvernul sa poata deschid enoi sectii de vot.

Mesaj catre romanii din Viena: "Votati in Cehia"

Conform Ambasadei Romaniei la Viena, in Austria au votat pana la ora 10.00 1.969 de romani. La Ambasada din Viena au fost 749 de ale... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro