Guvernul infiinteaza comisia pentru aderarea la zona euro. Cine o va alcatui

Guvernul infiinteaza comisia pentru aderarea la zona euro. Cine o va alcatui

Potrivit hotararii, aceasta va fi intitulata "Comisia nationala de fundamentare a Planului national de adoptare a monedei euro" si va fi insarcinata cu promovarea actiunilor si reformelor necesare modernizarii economiei romanesti pentru trecerea la moneda euro. "Comisia Nationala are rol de a pregati calendarul de intrare a Romaniei in Mecanismul unic de supraveghere si de adoptare a monedei euro precum si actiunile necesare pentru pregatirea economiei si societatii romanesti, asumate prin consens de toti participantii ce vor fi incluse in proiectul Planului national de adoptare a monedei euro", se arata in proiectul de Hotarare.

acum 71 luni (19 Mar 2018)

Potrivit hotararii, aceasta va fi intitulata "Comisia nationala de fundamentare a Planului national de adoptare a monedei euro" si va fi insarcinata cu promovarea actiunilor si reformelor necesare modernizarii economiei romanesti pentru trecerea la moneda euro.

"Comisia Nationala are rol de a pregati calendarul de intrare a Romaniei in Mecanismul unic de supraveghere si de adoptare a monedei euro precum si actiunile necesare pentru pregatirea economiei si societatii romanesti, asumate prin consens de toti participantii ce vor fi incluse in proiectul Planului national de adoptare a monedei euro", se arata in proiectul de Hotarare.

Comisia va prezenta pentru asumare politica calendarul de trecere la moneda euro si Planul national de adoptare a monedei euro pana la data de 15 noiembrie 2018.

Cine vor fi membrii Comisiei

Comisia Nationala va fi constituita din reprezentanti ai Bancii Nationale, Administratiei Prezidentiale, Academiei Romane, partidelor, sindicatelor, dar si ai altor institutii de vaza si personalitati.

Comisia Nationala este condusa, in calitate de co-presedinti, de primul-ministru si presedintele Academiei Romane si de doi vicepresedinti, respectiv guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei si un viceprim-ministru desemnat de primul-ministru prin decizie. Consiliul de Programare Economica are rolul de coordonator metodologic si stiintific, asigurand integrarea punctelor de vedere exprimate in cadrul dezbaterilor.

Astfel, din comisie vor face parte:

- 2 reprezentanti ai Consiliului de Programare Economica si alti experti independenti desemnati prin decizie a primului-ministru;

- Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei si Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara;

- 5 personalitati ale stiintei, culturii si vietii academice universitare, desemnate prin ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro