Guvernul Grindeanu, tot mai aproape de remaniere. Ministrii nu mai raspund la comenzi

Guvernul Grindeanu, tot mai aproape de remaniere. Ministrii nu mai raspund la comenzi

Liderii coalitiei parlamentare care asigura majoritatea guvernamentala, adica Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, au ajuns pe ultima suta de metri cu analiza privind evaluarea ministrilor din guvernul condus de Sorin Grindeanu. Ponta si "frustrarile" unor lideri PSD Pe de alta parte, fostul premier Victor Ponta ia apararea lui Sorin Grindeanu si sustine ca acest conflict dintre "echipa Dragnea - Firea" si "echipa Grindeanu" este unul "toxic, artificial, pornit exclusiv din ambitii si frustrari personale".

acum 76 luni (11 Jun 2017)

Liderii coalitiei parlamentare care asigura majoritatea guvernamentala, adica Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, au ajuns pe ultima suta de metri cu analiza privind evaluarea ministrilor din guvernul condus de Sorin Grindeanu. Insa, in primele zile ale acestei saptamani, liderii coalitiei si cei ai PSD vor trage linie si vor decide cine pleaca si cine ramane din actualul Guvern, nefiind exclusa nici varianta solicitarii demisiei lui Sorin Grindeanu.

Firea: Grindeanu are alt spate politic

Premierul se concentreaza pe imaginea externa Premierul Sorin Grindeanu are programate in aceasta saptamana intrevederi cu 4 premieri si un sef de stat, in conditiile in care seful sau de partid, Liviu Dragnea, a anuntat ca finalizeaza raportul de evaluare a Guvernului, fiind asteptata si o reuniune a CExN pentru a decide cine trebuie demis din Guvern. Marti, premierul are programata o intrevedere cu prim-ministrul Finlandei, Juha Sipila, la Palatul Victoria, iar joi o intrevedere cu prim-ministrul Landului Saxonia, Stanislaw Tillich, urmata de o intrevedere cu presedintele Comitetului Economiei germane pentru Europa de Est, Wolfgang Buchele. La sfarsitul siptamanii de lucru, Grindeanu are o intrevedere cu omologul luxemburghez, Xavier Bettel Tensiunile intre membrii Guvernului si liderii PSD au reinceput la sfarsitul saptamanii, primarul general Gabriela Firea lansand un nou atac la adresa premierului. "La inceput a inteles rolul sau, anume ca reprezinta o functie numita si a inteles ca trebuie sa exista o relatie puternica cu conducerea partidului si a aliantei pentru a aplica programul de guvernare ad litteram.

Ministrii nu mai raspund la comenzi

Sageti la adresa Guvernului Grindeanu au venit si din partea presedintelui PSD Liviu Dragnea. Acesta i-a luat apararea lui Firea in disputa cu Grindeanu si ulterior s-a declarat nemultumit de faptul ca ministrul de Finante, Vi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro