Guvernul grec vrea sa angajeze turisti pe post de "spioni" ca sa combata evaziunea fiscala

Guvernul grec vrea sa angajeze turisti pe post de

Planul implica antrenarea inspectorilor fiscali informali si angajarea lor pentru o perioada de maximum doua luni, fara posibilitate de reangajare, care ar fi echipati cu dispozitive de inregistrare audio si video.

acum 67 luni (8 Mar 2015)

In planul grecilor de a combate evaziunea fiscala intra, pe langa turisti, si studentii si casnicele, potrivit "Daily Mail". Informatiile aparute in presa provin dintr-o scrisoare trimisa catre presedintele Eurogroup, olandezul Jeroen Dijsselbloem, de ministrul de finante grec Yanis Varoufakis.

Planul implica antrenarea inspectorilor fiscali informali si angajarea lor pentru o perioada de maximum doua luni, fara posibilitate de reangajare, care ar fi echipati cu dispozitive de inregistrare audio si video. Acestia vor supraveghea cum se desfasoara lucrurile in statiuni de vacanta, dar si in locuri in care autoritatile patrund mai greu, precum spitale sau cluburi de noapte.

Ideea a fost insa privita cu scepticism, atat pe plan intern, cat si pe plan extern, un oficial european numind planul ministrului de finante grec "hilar". Scrisoarea lui Yanis Varoufakis reprezinta un raspuns detaliat adresat partenerilor europeni care au cerut o lista de reforme in economie. Alte masuri includ impozitarea jocurilor de noroc, imbunatatirea bugetului existent si al sistemelor de colectare a taxelor si crearea unui Consiliu Fiscal independent menit sa monitorizeze economia tarii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro