Guvernul EXTINDE durata de protectie a DREPTURILOR PATRIMONIALE ale artistilor

Guvernul EXTINDE durata de protectie a DREPTURILOR PATRIMONIALE ale artistilor

Urmare a acestei situatii, a fost elaborat actul normativ care prevede ca durata de protectie a drepturilor patrimoniale ale artistilor interpreti sau executanti va fi extinsa de la 50 ani la 70 ani, tot la 70 de ani de la moartea ultimului supravietuitor dintre textier si compozitor fiind extinsa si durata de protectie in cazul compozitiilor muzicale cu text.

acum 77 luni (1 Oct 2014)

Modificarea va fi operata in regim de urgenta, in baza unei directive a Comisiei Europene, care nu a fost transpusa in legislatia nationala pana la 1 noiembrie 2013, asa cum era necesar, oficialii de la Bruxelles declansand impotriva Romaniei procedura in constatarea neindeplinirii obligatiilor de stat membru. In realitate, s-a constatat ca artistii interpreti sau executanti debuteaza, in general, devreme si, adeseori, actualul termen de 50 de ani nu le protejeaza executarile sau interpretarile pe intreaga durata a vietii, lipsindu-i pe acestia de veniturile necesare tocmai in perioada de sfarsit a vietii. 2011/77/UE prin care s-a extins durata de protectie a drepturilor acestora, astfel incat artistii interpreti sau executanti sa poata beneficia cel putin pe toata durata vietii de veniturile provenind din drepturile de autor asupra interpretarilor si executiilor proprii", se arata in documentul obtinut de MEDIAFAX.

Urmare a acestei situatii, a fost elaborat actul normativ care prevede ca durata de protectie a drepturilor patrimoniale ale artistilor interpreti sau executanti va fi extinsa de la 50 ani la 70 ani, tot la 70 de ani de la moartea ultimului supravietuitor dintre textier si compozitor fiind extinsa si durata de protectie in cazul compozitiilor muzicale cu text. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro