Guvernul este de acord ca oierii sa poata detine pana la zece caini la stana

Guvernul este de acord ca oierii sa poata detine pana la zece caini la stana

"Eu am inteles ca exista o solutie care a fost agreata: pana in 10 caini pe stana, in functie de numarul de oi. Legea care limiteaza numarul de caini la maximum trei in zona de munte, doi in zona de deal si unui la campie a fost adoptata de Parlament la sfarsitul lunii februarie si trimisa spre promulgare presedintelui Klaus Iohannis.

acum 49 luni (18 Dec 2015)

"Eu am inteles ca exista o solutie care a fost agreata: pana in 10 caini pe stana, in functie de numarul de oi. Vanatoriii parlamenatri m-au avertzat ca trebuie sa fim atenti la numarul de caini, pentru ca un numar mare de caini afecteazea habitatul animalelor salbatice.

Reprezentantii Guvernului au anuntat miercuri dimineata ca au decis suspendarea temporara a punctelor din legea vanatorii care i-a nemultumit pe ciobani, ceea ce a dus la amplul protest de marti. Mai precis, Executivul a anuntat ca au fost prorogate articolele care mentioneaza perioada legala pentru permiterea pasunatului si numarul maxim de caini care pot insoti o turma de oi. Legea care limiteaza numarul de caini la maximum trei in zona de munte, doi in zona de deal si unui la campie a fost adoptata de Parlament la sfarsitul lunii februarie si trimisa spre promulgare presedintelui Klaus Iohannis. La sfarsitul lunii mai, Camera Deputatilor a adoptat din nou legea, insa fara a modifica articolul ce prevede limitarea numarului de caini care insotesc turmele. Cea mai rapida solutie este adoptarea unui ordonante de urgenta (OUG) de catre Guvern. Aceasta varianta a fost sustinuta si de Nini Sapunaru, presedintele Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor. "Au luat legatura secretarii de stat cu domnul Achim Irimescu (ministrul Agriculturii - n.r.) si a spus ca e de acord, de principiu, sa lucreze pana vineri sau luni, pentru a putea emite ordonanta de urgenta. De asemenea, am inteles ca e de acord si a discutat cu doamna ministru (Cristiana Palmer, ministrul Mediului - n.r.) pentru modificarea articolelor care chiar necesita un anumit regim de urgenta, vorbesc de cel cu pasunatul si cu cainii", a spus Sapunaru. Insa puratorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, spune ca premierul nu poate semna o ordonanta de urgenta. Guvernul poate modifica prin OUG orice legea promulgata, indiferent ca a fost initiata de Parlament sau de Guvern. Insa Parlamentul mai lucreaza d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro