Guvernul discuta astazi cresterea salariilor bugetare mici. Majorarile se vor aplica din a doua jumatate a acestui an

Guvernul discuta astazi cresterea salariilor bugetare mici. Majorarile se vor aplica din a doua jumatate a acestui an

Executivul va analiza astazi un proiect de ordonanta de urgenta care sa corecteze problemele de salarizare din sectorul bugetar, mai ales in ceea ce priveste partea inferioara a grilei, adica a salariilor mici, a anuntat premierul Dacian Ciolos, la inceputul sedintei de Guvern.

acum 61 luni (6 Apr 2016)

Executivul va analiza astazi un proiect de ordonanta de urgenta care sa corecteze problemele de salarizare din sectorul bugetar, mai ales in ceea ce priveste partea inferioara a grilei, adica a salariilor mici, a anuntat premierul Dacian Ciolos, la inceputul sedintei de Guvern. Obiectivul este corectarea partii inferioare a grilei de salarizare, fiindca exista suprapuneri intre clasele salariale de jos", a afirmat Ciolos.

Totodata, Guvernul intentioneaza sa repare si problemele care apar din cauza faptului ca functionari care au aceleasi responsabilitati au salarii diferite doar pentru ca s-au angajat in alta perioada, astfel incat acestia merg in justitie si castiga procesele.

Proiectul de ordonanta de urgenta pentru modificarea Legii salarizarii actuale va intra in dezbatere astazi cu partenerii sindicali, tinta fiind adoptarea ei in urmatoarea sedinta de guvern, de saptamana viitoare, pentru ca noile prevederi sa se aplice din a doua jumatate a anului.

De asemenea, Executivul lucreaza la un proiect de lege care ar urma sa reglementeze salarizarea multianuala in sectorul bugetar, dar care se va aplica din 2018, dupa o reforma a administratiei publice. Din punct de vedere politic va fi dificil sa obtinem acum o abordare multianuala, dar vrem macar sa il punem in dezbatere publica. Pana in 2018 venim cu corecturile si rezolvarea acestor inechitati prin ceea ce ne permitem din punctual de vedere al guvernului", a mai declarat premierul Dacian Ciolos. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro