Guvernul din spatele gratiilor. Fostii ministri corupti ar putea forma oricand un guvern de uniune nationala

Guvernul din spatele gratiilor. Fostii ministri corupti ar putea forma oricand un guvern de uniune nationala

Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor, acuzat de luare de mita in forma continuata si spalare de bani, a fost plasat in arest la domiciliu dupa ce a dat declaratii care sa-i ajute pe procurori in ancheta din dosarul "Microsoft". Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educatiei, acuzat de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani, in dosarul "Microsoft". Dan Nica, fost ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, suspectat de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani, in dosarul "Microsoft", inca asteapta avizul colegilor din Parlamentul European pentru inceperea urmaririi penale pe numele sau. Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, suspectat de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare in dosarul "Romgaz-Interagro", a fost protejat de votul colegilor senatori de doua ori in fata cererii de incepere a urmaririi penale.

acum 96 luni (15 Feb 2015)

Dupa Revolutie, dar mai ales in ultimii cinci ani, judecatorii au trimis la inchisoare nu mai putin de 13 politicieni care au facut parte din diferite guverne.

Functia de premier al guvernului corupt creionat de Justitie este ocupata, desigur, de Adrian Nastase. Nastase a fost si ministru de Externe la inceputul anilor '90, astfel ca in guvernul corupt poate ocupa si aceasta functie. George Copos are la activ doua condamnari: una de 4 ani si opt luni in Dosarul Transferurilor de jucatori si 4 ani in Dosarul Loteria 1. Fostul ministru Ioan Avram Muresan are cea mai mare condamnare data unui fost ministru pentru coruptie: sapte ani de inchisoare pentru deturnare de fonduri.

Recordul pedepsei pentru coruptie este insa disputat cu Sorin Pantis, fost ministru al Comunicatiilor, un membru de nelipsit in guvernul coruptilor.

Ministru nou: Miron Mitrea

Ministerul de Finante din guvernul corupt este ocupat de Decebal Traian Remes. Fost ministru al Transporturilor, Miron Mitrea tocmai a fost incarcerat dupa ce a primit o pedeapsa de doi ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita.

Concurenta este insa mare la acest minister, Relu Fenechiu fiind si el pe lista ministrilor in acest guvern trimis dupa gratii de judecatori. Condamnat la doi ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri Becali - MApN, el a executat deja pedeapsa. Desi nu a fost inchis pentru coruptie, el a executat aproape 6 ani de inchisoare in dosarul Revolutiei de la Timisoara, dosar in care fusese condamnat la 15 ani.

Monica Iacob-Ridzi, ministrul Tineretului si Sportului intre decembrie 2008 si iulie 2009, a fost condamnata in prima instanta de ICCJ la cinci ani de inchisoare cu executare, in dosarul "2 Mai". Judecatorii au anuntat pentru azi sentinta finala, astfel ca Ridzi poate intra in acest guvern de uniune nationala, fiind singurul fost ministru PDL ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro