Guvernul de la sediul PSD. Cine va supraveghea activitatea ministrilor

Guvernul de la sediul PSD. Cine va supraveghea activitatea ministrilor

Primul a fost intarzierile in numirea primului ministru, al doilea - tergiversarea adoptarii legii bugetului de stat si al treilea a fost reprezentat, in mod evident, de presiunile la care guvernul a fost supus in urma Ordonantei 13 si care a reclamat o buna parte din timpul primului ministru", a relatat purtatorul de cuvant al PSD.

acum 87 luni (27 Feb 2017)

Comisia de monitorizare nu face analize si nu da dispozitii privind modul in care se iau deciziile in guvernul Romaniei. Comisia este interesata de doua lucruri: realizarea obiectivelor asumate de PSD in campania electorala si in programul de guvernare si raportarea Executivului la problemele cetatenilor. Ceea ce se intampla in ministere, felul in care se iau deciziile, modul de implementare, strategiile toate acestea tin exclusiv de decizia primului ministru si a echipei sale", a declarat Adrian Dobre. Comisia nu sprijina politic un ministru sau o anumita masura de guvernare, aceste decizii se iau in cadrul coalitiei PSD-ALDE", a completat purtatorul de cuvant al PSD.

Potrivit social-democratului, "Comisia de monitorizare va face o evaluare periodica la sfarsitul fiecarui trimestru" si, "in mod evident, pot exista si rapoarte intermediare".

In ceea ce priveste componenta Comisiei de monitorizare a activitatii Guvernului, Adrian Dobre a spus ca aceasta este formata din: Liviu Dragnea, Mihai Fifor, Marian Neacsu, Gabriela Firea, Serban Nicolae, Doina Pana, Iulian Iancu, Viorica Dancila, Leonardo Badea si Florin Buicu.

"Pentru primul trimestru al anului 2017 aveam un numar de 54 de promisiuni asumate in campania electorala si in programul de guvernare si din acestea, pana in acest moment, au fost realizate 38. Este un rezultat foarte bun si asta arata ca guvernul a reusit sa tina pasul cu calendarul de implementare pe care si l-a propus, desi au fost trei obstacole majore care au obstructionat mai mult sau mai putin actul de guvernare. Primul a fost intarzierile in numirea primului ministru, al doilea - tergiversarea adoptarii legii bugetului de stat si al treilea a fost reprezentat, in mod evident, de presiunile la care guvernul a fost supus in urma Ordonantei 13 si care a reclamat o buna parte din timpul primului ministru", a relatat purtatorul de cuvant al PSD.

Social-democratul a mai spus ca, in evaluarea comisiei de mo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro