Guvernul confirma pe ultima suta de metri: Viorica Dancila va face o vizita de doua zile in Israel

"Vizita prim-ministrului Romaniei in Statul Israel se inscrie in seria de contacte politico-diplomatice destinate marcarii aniversarilor care fac din 2018 un an de referinta pentru relatia bilaterala, respectiv 70 de ani de la crearea Statului Israel, 70 de ani de relatii diplomatice neintrerupte si 100 de ani de la crearea statului roman modern.

acum 18 luni (24 Apr 2018)

Premierul Viorica Dancila va face, miercuri si joi, o vizita oficiala in Israel, la invitatia prim-ministrului Benjamin Netanyahu, urmand sa aiba intrevederi cu premierul israelian, precum si cu presedintele Reuven Rivlin, cu liderul opozitiei din Knesset, Isaac Herzog si cu Theophilos al III-lea, patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului, anunta Guvernul.

Aceasta vizita are loc in contextul in care saptamana trecuta Guvernul a adoptat un memorandum privind mutarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim, masura criticata dur de presedintele Klaus Iohannis. Totodata comunicatul Guvernului a venit la doar o ora de la conferinta de presa sustinuta de purtatorul de cuvant al Executivului Nelu Barbu care declara ca nu are de facut niciun anunt cu privire la programul premierului.

"Vizita prim-ministrului Romaniei in Statul Israel se inscrie in seria de contacte politico-diplomatice destinate marcarii aniversarilor care fac din 2018 un an de referinta pentru relatia bilaterala, respectiv 70 de ani de la crearea Statului Israel, 70 de ani de relatii diplomatice neintrerupte si 100 de ani de la crearea statului roman modern. De asemenea, discutiile vor prilejui un schimb de opinii asupra evolutiilor politice si de securitate in plan regional si global", a transmis Guvernul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro