Guvernul britanic, din scandal in scandal: a doua plecare in decurs de o saptamana. Un ministru a demisionat

Guvernul britanic, din scandal in scandal: a doua plecare in decurs de o saptamana. Un ministru a demisionat

Priti Patel, in varsta de 45 de ani, si-a prezentat scuze si demisia premierului Theresa May, dupa ce a fost convocata miercuri seara la Downing Street 10. Fallon este vizat intr-un scandal de hartuire sexuala care zguduie clasa politica britanica si ameninta sa-i doboare atat pe un apropiat al lui May, vicepremierul Damian Green, cat si pe secretarul de stat insarcinat cu Comertul International Mark Garnier.

acum 36 luni (9 Nov 2017)

Priti Patel, in varsta de 45 de ani, si-a prezentat scuze si demisia premierului Theresa May, dupa ce a fost convocata miercuri seara la Downing Street 10.

Este a doua demisie din Guvernul britanic in decurs de o saptamana, noteaza AFP, potrivit news.ro.

"Am actionat cu cele mai bune intentii, insa actiunile mele nu au respectat exigentele de transparenta si deschidere pe care le-am aparat si promovat", afirma ea in scrisoarea de demisie.

Este vorba despre a doua plecare din Guvernul conservator in decurs de o saptamana, dupa cea a ministrului Apararii Michael Fallon la 1 noiembrie.

Fallon este vizat intr-un scandal de hartuire sexuala care zguduie clasa politica britanica si ameninta sa-i doboare atat pe un apropiat al lui May, vicepremierul Damian Green, cat si pe secretarul de stat insarcinat cu Comertul International Mark Garnier.

Patel a prezentat deja scuze luni, pentru faptul ca s-a intalnit cu o serie de oficiali iesraelieni - inclusiv premierul Benjamin Netanyahu - si reprezentanti ai unor ONG-uri si intreprinderi, in timpul concediului, in august, fara sa informeze Guvernul in avans. Diplomatie paralela - discutii despre finantarea armatei israeliene

Ea i-a spus luni lui May ca a evocat posibilitatea finantarii asistentei umanitare oferite unor raniti sirieni in Platoul Golan - a carei ocupatie partiala de catre Israel Londra nu o recunoaste - potrivit Downing Street. Ea nu ar fi explicat ca acest ajutor ar implica finantarea armatei israeliene, care a permis deja evacuarea a peste 3.100 de raniti sirieni catre spitale israeliene.

Ea a omis totodata sa mentioneze alta intalnire, organizata de aceasta data in septembrie, cu ministrul israelian al Securitatii Interne Gilad Erdan, la Westminster, desi a recunoscut o intalnire mai tarziu, in acea luna, cu directorul general din Ministerul israelian d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro