Guvernul ar urma sa adopte astazi o Ordonanta de Urgenta privind salarizarea din sanatate

Guvernul ar urma sa adopte astazi o Ordonanta de Urgenta privind salarizarea din sanatate

Documentul prevede, intre altele, acordarea unei sume compensatorii pentru totii angajatii din sistemul sanitar care au inregistrat diminuari de venituri nete fata de nivelul lunii februarie 2018, pastrarea actualelor limite prevazute in Regulamentul de sporuri in vigoare, cu garantarea pragului minim, crearea posibilitatii depasirii procentului de 30% pentru spitalele mono-specialitate, servicii judetene de ambulanta si Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, excluderea sporului de garda din calculul pentru stabilirea plafonului de 30% si reluarea negocierilor la Contractul Colectiv de Munca.

acum 55 luni (16 May 2018)

Sedinta de Guvern este programata de la ora 13.00. Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat marti ca Guvernul va adopta o Ordonanta de Urgenta care "sa creeze cadrul legal necesar pentru ca niciun angajat din sistemul sanitar sa nu obtina venituri sub nivelul celor aferente lunii februarie 2018" si ca va fi intocmita o procedura de aplicare a reglementarilor in domeniul salarizarii. Aprobarea si modificarea structurilor unitatilor sanitare", la care au luat parte peste 175 de manageri de spital si directori de resurse umane si salarizare, unde a prezentat reglementarile din domeniul salarizarii in sistemul de sanatate care se aplica incepand cu 1 mai 2018.

In 8 mai, dupa aproximativ douasprezece ore de negocieri cu sindicatele din sanatate, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat ca s-a ajuns la concluzia ca legea salarizarii si regulamentul sporurilor au fost aplicate subiectiv de catre spitale si ca s-a decis modificarea legii salarizarii, fara insa a fi modificata plafonarea sporurilor la 30%. Documentul prevede, intre altele, acordarea unei sume compensatorii pentru totii angajatii din sistemul sanitar care au inregistrat diminuari de venituri nete fata de nivelul lunii februarie 2018, pastrarea actualelor limite prevazute in Regulamentul de sporuri in vigoare, cu garantarea pragului minim, crearea posibilitatii depasirii procentului de 30% pentru spitalele mono-specialitate, servicii judetene de ambulanta si Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, excluderea sporului de garda din calculul pentru stabilirea plafonului de 30% si reluarea negocierilor la Contractul Colectiv de Munca. Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, spunea ca modificarile la Legea salarizarii vor viza strict modul de acordare a sporurilor, nu si grila de coeficienti sau alte prevederi ale actului normativ, cu exceptia coeficientului pentru director de ingrijiri, unde se va reveni la forma initiala a legii din iulie 2017. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro